Vrei sa iti faci o cariera in marketing? Afla ce viitor are aceasta meserie!

In ziua de astazi sunt foarte multi tineri care considera ca muncesc inutil deoarece venitul nu este suficient si nu se ridica la standardul costurilor de pe piata.

De asemenea, exsta foarte multi tineri care se declara a fi nemultumiti deoarece nu stiu care este cea mai buna directie pentru a avea un job banos si placut. Ei bine, in cazul in care va ganditi sa va face o cariera in marketing, va vom oferi cateva sfaturi referitoare la aceasta. Iata care sunt acestea:

In primul rand trebuie sa stiti ca economia din Romania a crescut cu mai bine de 5% in fiecare an si se preconizeaza cresteri pana in anul 2020.  Daca pe timp de criza romanii au fost nevoiti sa scada costurile, mai ales in cazul produselor non-alimentare (calatorii, obiecte de lux etc.), pe viitor se preconizeaza o modificare a comportamentului de cumparare. Romanii se vor orienta din nou catre experimentarea de noi branduri, ceea ce nu isi permiteau in 2009, de exemplu. Acest lucru va creste concurenta pe piata bunurilor de larg consum si, implicit, eforturile marcilor de a-si crea vizibilitate. Astfel, va fi nevoie si pe viitor de specialisti in vanzari si marketing, care sa determine o crestere a cotei de piata comparativ cu concurenta.

Revenirea la comportamentul de consum anterior crizei economice se va face treptat, dar pana in 2020 romanii vor incepe sa cumpere din nou in functie de alte criterii decat pretul produselor. Astfel, achizitia nu se va mai face neaparat in baza unor beneficii rationale, ca in prezent, ci a unora emotionale. Din moment ce nevoile de baza vor fi satisfacute, tot mai multi romani vor cumpara produse care sa raspunda nevoilor aspirationale si de status. Produsele premium vor intra din nou in zona de interes a unei grupe mai mari de consumatori.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*