Trucuri pentru pregatirea pastelor carbonara

paste-carbonaraPastele carbonara sunt paste extrem de bune. Pe langa acest lucru este sunt si foarte usor de pregatit, nefiind nevoie de foarte multe ingrediente sau de prea multa bataie de cap pana cand reusim sa le pregatim. Ele se pot transforma intr-un adevarat esec culinar daca nu sunt facute asa cum trebuie.

Indiferent daca le-ati servit pentru prima oara in Romania sau chiar in Bucatariile italiene nu ati putu rezista niciodata tentiei unei farfurii aburinde de paste carbonara. O poti prepara si acasa la fel cum o fac bucatarii specialisti insa este esential sa stii sa folosesti ingredientele si sa stii cateva trucuri.

Exista anumite trucuri care pot transforma pastele carbonara intr-o reteta nereusita. Iata care sunt greselile care pot transforma pastele carbonara intr-un adevarat dezastru:

  1. In primul rand, multa lume nu foloseste ingredientele potrivite si adauga smantana sau lapte pentru a face pastele sa fie mai cremoase. Acest lucru este total gresi. Nu trebuie sa mai folosim nici un alt ingredient decat cele precizate in reteta: paste, oua, branza, pecorino Romano, sunca guanciale, piper negru si vin alb. De asemenea, nu puneti ceapa sau usturoi in paste.
  2. Folositi spaghete si nu alte feluri de paste deoarece reteta traditionala foloseste spaghete.
  3. Daca le pregatiti cu cateva secunde mai mult decat trebuia riscati sa stricati gustul pastelor. Este important chiar si un minut atunci cand faceti paste. Exersati pana cand reusiti sa le faceti asa cum trebuie.
  4. Multe persoane nu folosesc sunsa care trebuie pentru pregatirea pastelor. Se tot discuta despre care este mai buna: Pancetta sau Guanciale? Cu siguranta Guanciale pentru ca are o textura mai buna, mai diferita care trebuie sa fie pusa in aceasta reteta.
  5. Exista un ingredient minune care este folosit de catre bucatarii din Roma pentru a face niste paste de exceptie. Secretul este apa minerala care se incorporeaza cu ouale pentru a obtine un sos mai aerat si mult mai cremos.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*