Traditii si obiceiuri legate de dragoste

superstitii_dragosteChiar daca nu mai suntem in vremurile apuse demult si nu mai credem la fel ca inainte in tot felul de superstitii si vorbe din popor legate de dragoste, asta nu inseamna ca nu mai vrem sa dam crezare la unele traditii si vorbe de duh ce ne indica anumite comportamente si specificitati legate de iubire si de cupluri.

In foclor, exista o gramada de superstitii si obiceiuri care sunt tradate de anumite comportamente si lucruri ce dau de gol pe cei care cred in ele. Cea mai cunoscuta superstitie in cazul cuplurilor de pretutindeni este cazul in care iti ard obrajii si normal ca stii ca atunci esti vorbit sau ca iubitului sau iubitei tale ii este dor de tine, dar mai ales de toate se gandeste sau vorbeste de tine, numai de bine, binenteles.

O alta superstitie din popor este legata de numele ursitului tau(iubitului sau viitorului iubit), mai ales in cazul fetelor care inca nu sunt luate(maritate sau intr-o relatie cu cineva). Mai mereu, atunci cand vor sa manance un mar, inainte de musca din el, fetele de pretutindeni, mai ales cele tinere, rotesc codita acestuia si rostesc alfabetul iar atunci cand aceasta se rupe, la ce litera a ajuns alfabetul, cu acea litera va incepe numele viitorului iubit al fetei in cauza.

Daca ti s-a intamplat destul de des ca nasul sa te manance, si nu stii de ce, crezand ca cineva iti va da bataie, asa cum se credea pana acum, de fapt este vorba ca iubitul tau se afla in pericol, este gata de a da de belea din cauza a ceva.

De asemenea, o superstitie legata de un cuplu de doi tineri, este si cea in care tii o floare in mana si incepi sa ii rupi rand pe rand petalele, intreband-o pe aceasta daca te iubeste sau nu cel drag. Momentul in care ultima petala de floare se desprinde si tu ajungi la una dintre aceste doua presupuneri, atunci asta inseamna ca este soarta voastra impreuna si sentimentele lui fata de tine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*