Tot ce trebuie sa stiti despre iaurt

Iaurt-LactateIaurtul este un aliment sanatos, delicios si foarte recomandat de catre oameni. Este indicat ca fiecare zi sa inceapa cu un iaurt deoarece acesta regleaza tranzitul intestinal fiind foarte benefic pentru sanatate si digestie.

Iaurtul este format din bacterii vii, mai exact contine fermenti. Este mai clar, lapte fermentat care se lasa cateva ore la o temperatura potrivita si apoi este foarte bun de baut.

Este foarte important ca toata lumea sa stie ca iaurtul industrial este la fel ca si iaurtul de casa. Exista insa anumiti factori care fac diferenta intre iaurtul din comert si iaurtul facut in casa. Sigur, diferentele difera de la comercializanti la comercializanti deoarece fiecare dintre ei au standarde proprii pe care se bazeaza atunci cand comercializeaza iaurtul. In mare, iaurtul din comert cu cel de casa este relativ la fel deoarece si acesta se obtine aproximativ prin aceleasi etape, Din laptele crud, pasteurizat, fiert si apoi racit , i se adauga fermenti, se lasa sa fermenteze cateva ore dupa care se raceste la o temperatura de aproximativ 4 grade Celsius.

Pentru ca iaurtul sa fie bun pentru consum se pastreaza la temperaturi reci atat in timpul transportului cat si in momentul prepararii iaurtului. Iata cateva ingrediente prezente in iaurt despre care trebuie sa stiti cate ceva:

Lapte pasteurizat degresat

Exista anumiti comercializanti care fac iaurtul din lapte pasterurizat degresat, care se incalzeste la 90 de grade si apoi se raceste brusc. Astfel, se reduce numarul de bacterii nefolositoare organismului iar iaurtul este numai bun pentru baut. De asemenea, acest procedeu prelungeste durata de valabilitate a iaurtului.

Zahar

Se foloseste zahar in iaurt pentru indulcirea acestuia. Gustul mai dulce al iaurtului este mai bun si tocmai din acest motiv comercializantii foloses zahar pentru indulcire. Este indicat sa stiti ca zaharul este in cantitati mici si tocmai din acest motiv este cel mai sanatos produs dulce din gama dulciurilor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*