Tot ce trebuie sa stii despre cancerul ovarian!

Din ce in ce mai multe femei se confrunta cu aceasta boala necrutatoare, si anume cu cancerul ovarian. Orservam in jurul nostru cum femei de toate varstele, descopera la un moment dat ca au cancer ovarian si cand isi dau seama este de cele mai multe ori prea tarziu. Cancerul ovarian intr-o stare avansata este iremediabil si necrutator. Foarte multe dintre femei au parte de aceasta boala deoarece nu cunosc simptomele ei si se trezesc de cele mai multe ori ca medicii nu mai pot face mare lucru. Cancerul ovarian nu are simptome vizibile sau nu vor provoca dureri decat atunci cand este intr-o stare foarte avansata. De aceea, ne gandim ca este foarte important ca orice femeie sa stie care sunt factorii care  anunta o astfel de boala:

  • Durerile abdominale sau pelvine sunt primele semne ale prezentei cancerului de col uterin.
  • In timpul in care apare aceasta boala crunta se provoaca anumite modificari la nivelul tranzitului intestinal aparand diareea sau constipatia.
  • Modificarile urinare sunt alte semne care trebui sa traga un semnal de alarma.
  • De asemenea, sangerarile vaginale aparute din seni9n si neregulat trebuie sa va puna pe ganduri.
  • Durerile din timpul contactului sexual.
  • Pierderea in greutate, brusca si inexplicabila este un semnal al prezentei cancerului.
  • Oboseala, astenie si senzatia de neodihnit este din nou un simptom.
  • Umflarea inexplicabila a abdomenului.

Este foarte important sa luati masuri si sa fiti foarte atente la aceste simptome. De asemenea, consulturile ginecologice sunt obligatorii in acest caz. Tineti cont de faptul ca in fiecare an se inregistreaza aproximativ 150.000 de decese din cauza cancerului ovarian. De asemenea, in Romania se inregistreaza aproximativ 1.800 de cazuri de cancer ovarian iar cele mai multe dintre femei mor din acest motiv. Fiti foarte atente la toate detaliile si nu ezitati consulturile ginecologice care sunt foarte importante pentru orice femeie.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*