Superstitii infricosatoare

images (1)Unii oameni se lasa influentati de anumite superstitii dupa care chiar se si ghideaza in viata. Exista anumite legende si superstitii de care foarte multi oameni se ghideaza si chiar se lasa influentati.

Ati auzit tot felul de legende infricosatoare inca de cand erati copil si aveati anumite curiozitati? Da, exista foarte multe superstitii si legende pe care unii oameni le iau in considerare in timp de alti oameni nu le iau in considerare.

Iata cateva superstitii despre probabil ati auzit vreodata:

Cum se transforma oamenii in vampiri? Sigur, va parea copilaresc ceea ce spun insa exista intradevar anumite superstitii vechi care spune ca oamenii care au omorat, criminali, vrajitoare, bastarzi, magicieni si oamenii acestia care nu sunt acceptati de biserica se transforma in vampiri dupa moarte. Acelasi lucru se spune si despre copii care mor nebotezati. Se mai spuna ca ce-al de-al saptelea neam este blestemat sa fie vampir.

Ai de a face cu un vampir? Se pare ca persoanele care nu mananca deloc usturoi sau care nu pot sa suporte aceasta leguma sunt vampiri. De asemenea, tot traditii vechi spun ca vampirii pot fura frumusetea omului, puterea sau laptele unei mame care alapteaza. Tot aceasta supersitite spune ca vampirii sunt prezenti mai ales in noapte Sfantului Andrei.

Se tem de lumina? De asemenea, exista superstitii care spun ca vampiriilor le este teama de lumina. Asadar, in momentul in care oamenii aveau  de a face cu vampiri (legenda) ei faceau un foc foarte mare pentru a-i tine departe. In plus se pare ca si animalele trebuie sa suporte acelasi tratament pentru a fi feriti de aceste creaturi.

De asemenea, se spune ca crucile facute din ghimpi de trandafiri pot sa tina vampirii foarte departe de gazda. Se mai zvoneste ca in cazul lor se pun ghimpi sau seminte de mac de la drumul spre cimitir inspre sat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*