Atunci cand esti stresat substantele chimice eliberate in exces in sange devin toxice. Odata ajunse la tesuturi si organe pot da nastere unor boli. Bineinteles fiecare om actioneaza diferit in fata stresului. Unele persoane pot fi calme chiar si in cele mai tragice si stresante momente pe cnd altii se pot imbolnavi de griji.
In doze normale stresul este indicat in viata noastra. Stresul ne detremina sa fim competitivi, sa evoluam, sa ne hranim si sa ne protejam. Dar de ce sunt femeile mai stresate? Sociologii sunt de parere ca femeia din zilele noastre se straduieste mult sa ii intreaca pe barbati la locul de munca. Si totodata incearca sa fie o mama perfecta si o sotie deovotata.
De asemenea psihologii mai afirma faptul ca femilor le vine greu sa ii refuze pe unii si astfel se impovareaza cu fel de fel de lucruri care duc la mult stres. Dar si momentele prin care orice femeie este nevoita sa treaca cum ar fi menstruatia, gravitatea dar si menopauza duc la epuizarea sistemului endocrin iar acesta reperezinta un factor periodic de stres.
Femeile ajung sa dea o foarte mare importanta felului in care arata, asa ca se agita zilnic sa arate impecabi. Iar o data ce batranetea isi pune amprenta pe pielea si tenul nostru noi femeile simtim angoase.
Cum se manifesta stresul? Pai in primul rand prin tulburari nervoase. Cortizonul care se elibereaza in perioada stresanta afecteaza capacitatea de a gandi limpede. Astfel intram in panica si nu ne putem concentra atunci cand trebuie, ca sa nu mai vorbim de crizele emotionale.
Pentru unele femei mancarea devine o consolare. Sub stres femeile cad usor in patima bulimiei si iau in greutate. De asemenea din pacare revin boli sau afectiuni cronice si tacute. Pot aparea sindromul menstrual, ulcerul gastroduodenal, afectiuni cardiatice sau renale.
Lasă un răspuns