Simon Cowell un concurent de la X Factor

Este numit, pe buna dreptate, mogulul mondial al cautatorilor talente in lumea larga. Nascut in Marea Britanie, Simon Cowell a devenit cel mai de temut arbitru si jurat al show-urilor X Factor, Pop Idol, American Idol sau Britain’s Got Talent.

Simon Cowell, cel mai temut arbitru la concursurile de talente
Simon Cowell, cel mai temut arbitru la concursurile de talente

 

Spaima concurentilor de la cele mai gustate concursuri de muzica din lumea larga, Simon Phillip Cowell s-a nascut in Brighton, Marea Britanie, la 7 octombrie 1959. Putem spune ca a nimerit in mijlocul industriei muzicale, tatal sau indeplinind o functie de conducere la EMI, o firma de productie de talie mondiala, unde i-a gasit fiului sau o pozitie ce-i venea ca o manusa, la sectiunea care descoperea talente muzicale.Simon Cowell a inaintat incet, dar sigur in cariera. El a fost cel care a lansat formatiile Five, One Direction si Westlife, trupe de baieti care au cucerit rapid piata muzicii pop.

Cowell insa nu s-a multumit cu atat. A gandit emisiunea Popstars, dupa care a urmat Pop Idol si varianta de peste ocean a show-ului, American Idol. Curand, a devenit si jurat in aceste competitii, devenind cel mai aspru arbitru, exprimandu-si fara ocolisuri parerea despre concurenti. Ideea concursului X Factor i-a venit in anul 2004 si de-atunci are un succes imens.

Vazand ca afacerea ii aduce venituri substantiale, producatorul aflat in culmea gloriei a mai inventat un concurs: Got Talent – mai intai in SUA, in 2006, cu numele America’s got talent, apoi a pornit si Britain’s got talent (in tara noastra emisiunea se numeste Romanii au Talent), cu artisti care nu se afirmau numai prin interpretare, ci si in alte domenii: au intrat in concurs instrumentisti, dansatori, magicieni si alti artisti amatori. Simon Cowell este renumit pentru criticile sale aspre, adesea controverate, la adresa concurentilor si abilitatilor acestora.

 

Simon Cowell este renumit pentru criticile sale aspre
Simon Cowell este renumit pentru criticile sale aspre

 

Curiozitati despre Simon Cowell

Mogulul juratilor are mai multe porecle: i se spune Mister Urat, Simon cel urat, Simon cel sarcastic, Judge Dread. Are o inaltime de 1,75 m, par saten, este nascut in zodia Balantei si este un burlac ravnit.

Este brutal de sincer, desi este o vedeta foarte iubita de public. De obicei, nu poarta haine in culori tipatoare: imbraca indeosebi camasi si sacouri albe, negre si diferite nuante de gri, cu blugi. Este un fan declarat al lui Frank Sinatra. Simon Cowell adora cainii.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*