Sfaturi pentru un somn linistit

Probabil ca ti s-a intamplat de foarte multe ori sa incerci sa dormi si sa nu reusesti pur si simplu sa faci acest lucru. Asa se face ca suntem stresati, obositi si nervosi. Din momentul in care nu ne va odihniti asa cum ar trebui este normal sa aveti o stare incomoda, sa fiti nervosi, stresati si alte lucruri.

Somnul este foarte important pentru ca doar prin intermediul lui reusim sa ne oxigenam creierul si sa ne odihnim. In continuare, va voi prezenta cateva lucruri pe care trebuie sa le eviti sa le faci inainte sa te pui sa dormi. Astfel, vei reusi sa dormi mult mai bine si a te trezesti plin de viata:

In primul rand, este foarte important sa faci exercitii fizice. Probabil ca stiti deja ca sportul este esential pentru fiecare dintre noi. In orice momente trebuie sa facem cat mai mult sport. Totusi, daca veti face sport inainte sa va culcati probabil ca nu va veti simti foarte bine.  Facand sport, temperatura corpului creste considerabil asa ca iti va fi foarte greu sa adormi.

De asemenea, se intampla de foarte multe ori ca oamenii sa faca cate o baie sau un dus fierbinte inainte de cu care. Ei bine, acest lucru este indicat pentru ca o odihna ca la carte se desfasoara intr-un mediu curat. Totusi, la fel ca si in cazul sportului, cand  faci baie temperatura corpului se ridica foarte tare, transpiri si evident ca nu vei putea sa te odihnesti prea bine.

Un alt lucru de care trebuie sa tii cont este faptul ca cafeina si alcool influenteaza negativ bilitatea corpului de a se odihni. Totusi, daca vei consuma prea mult lichide cu o ora sau cu doua inte sa te pui in pat, te vei trezi noatea sa mergi la baie. Concluzia? Nu vei dormi foarte bine.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*