Sfaturi pentru a te putea angaja

social-media-management1Acopera scrisorilor si cv-urilor aproape intotdeauna vor fi citite ca documente profesionale, dar profilele tale online pot sa-ti ofere poate cea mai buna reflexie a nivelului tau de profesionalism. In timp ce profilele social media sunt folosite in mod principal pentru socializare, intotdeauna este loc pentru a-ti imbunatati talentele profesionale, proiectele la care ai lucrat si calitati diferite pot sa atraga un client potential. Desi nu exista o regula de aur in comunicarea profesionala sociala, am cateva sfaturi pentru voi.

  • Participa in conversatii relevante pe LinkedIn si fii sigur ca profilul tau LinkedIn este o reflexie adecvata a abilitatilor si experientei tale.
  • Angajati-va intr-o conversatie profesionala pe Facebook despre povesti de actualitate, opinii de experti si informatii din industrie. Utilizand hashtagurile relevande iti afisezi investitia in conversatie.
  • Evidentiati-va pasiunea pentru viitoarea cariera mentionand evenimente la care ai luat parte, proiecte in care ai fost implicat si experienta de voluntar pe care ai terminat-o.
  • Scoate in evidenta trasaturile de personalitate amestecand posturile personale si profesionale, dar asigura-te ca nu postezi nimic prea personal.

Activitati legate de industrie

Nu ar trebui sa-ti folosesti profilul online pentru a te angaja in conversatii legate de cariera, dar este inca o varietate de feluri in care angajatorul poate determina daca esti sau nu potrivit pentru industrie.

  • Ai putea sa fii mai interesat sa urmaresti conversatiile sau distribuirea de informatii decat sa participi activ. Daca acesta este cazul, ar trebui sa urmaresti cineva care are succes in industrie.
  • Pe twitter, participa la conversatii legate de majoritatea industriei.
  • Pentru LinkedIn, alatura-te grupurilor care sunt specifice spatiului tau.

Comunicarea experta

Conversatiile pe retelele sociale vor ajunge sa prinda un ton casual. Dar asta nu inseamna ca ar trebui sa faci greseli gramaticale si prescurtari care nu au sens. Mai degraba, profilele sociale ar trebui sa evidentieze experitza ta in distribuirea informatiilor, conectara cu altii si reprezentarea corecta a intereselor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*