Secretele unei casnicii fericite

Tinerii fug de responsabilitati si de gandul de a-si intemeia o familie. Este si normal avand in vedere ca in ultimul timp, foarte multe cupluri divorteaza dupa foarte multi ani de casnicie sau de relatie. Sunt foarte rare familiile fericite si perfecte pentru a putea fi considerate modele. Exista secrete pentru a avea o casnicie fericita? Exista o casnicie perfecta? o casnicie perfecta nu prea exista, nimeni nu este perfect si de aceea nu exista casnicie perfecta. Nu exista cuplu care sa nu se fi certat vreodata sau sa fi avut discutii in contradictoriu, avand in vedere ca un cuplu este format din doi parteneri, cu personalitati si caractere diferite, cu educatii diferite. De fiecare data exista dispute intre parteneri, insa, daca sunt gestionate corespunzator, am putea spune ca mariajul vostru tinde spre perfectiune. Care ar putea fi secretul unei casnicii fericite?

In primul rand, atunci cand iti alegi partenerul pentru restul zilelor trebuie sa cauti, pe langa iubire, prietenie. Un cuplu solid nu se va construi doar pe baza iubii ci este nevoie si de prietenie. Persoana pe care o alegi sa iti fie aproape pentru restul vietii trebuie sa iti fie frate, sora, mama, tata, iubit, amant, prieten. De acum inainte, el va fi familia ta, asa ca trebuie sa vezi daca va potriviti si daca reusiti sa comunicati intr-atat incat sa iti poti petrece restul vietii langa o persoana intelegatoare si care te asculta atunci cand ai nevoie.

De asemenea, casnicia implica fidelitate si dedicare pentru partener.  In momentul in care te decizi sa iti intemeiezi o familie, trebuie sa stii sa fii un exemplu pentru copii tai.

Casnicia nu mai presupune intalniri sporadice. De acum inainte, vei fi zi de zi alaturi de partener, Te vei dedica trup si suflet familiei daca iti doresti un mariaj fericit. De asemenea, trebuie sa ai grija sa nu se instaleze rutina in relatia voastra. Aceasta va duce la deteriorarea relatiei.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*