Se interzise fumatul in locuri publice

Fumatul a fost prezent in cultura omenirii de mai mult timp decat putem sa ne imaginam, obisnuind sa fie un simbol al statutului individului si un sceptru al puterii. O tigara in mana a fost dintotdeauna o metoda de a-i intimida pe altii, filmele evidentiind mai mult decat o data protagonistii care fumau si apoi se apucau de o sarcina grea. Chiar si in viata reala, intreaba orice fumator despre senzatia pe care le-o produce fumatul si iti va raspunde ca acesta reduce considerabil stresul si te ajuta sa gandesti mai limpede.

Trebuie sa fim cu to totii constienti ca fumatul este un obicei extrem de nociv care nu poate produce decat efecte negative asupra sanatatii. De acest lucru sunt convinse si autoritatile, iar de aceea se fac demersuri pentru a interzice fumatul in locurile publice si pentru a-l limita cat mai mult cu putinta. Ca fumator, probabil ca ti s-ar parea ceva groaznic ca fumatul sa fie interzis in locurile publice, insa pentru nefumatori, acest lucru s-ar putea dovedi extrem de folositor si de placut. Chiar si cand vine vorba despre un fumator, este clar ca o interdictie privind fumatul in spatiile publice l-ar face pe acesta mult mai sanatos si mai putin predispus la contracararea de boli legate de fumat, prin simplul fapt ca il va forta pe fumator sa reduca numarul de tigari pe care le fumeaza zilnic.

Totusi, interzicerea fumatului in spatiile publice ar putea fi privita ca o ingradire a libertatii individului si a libertatii de a alege, ceea ce sta pana la urma la baza democratiei. Pe langa asta, o interdictie de a fuma in spatiile publice poate fi extrem de greu de implementat si ar putea avea un impact nefavorabil asupra gradului de multumire si fericire a populatiei unui stat sau a unui oras.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*