Scapa de emotiile negative care ne controleaza vietile

imagine emotii pozitive

Noi oamenii suntem in permanenta ghidati de emotii. Putem spune ca acestea ne controleaza viata intr-o oarecare masura. Unii oameni sunt mai emotivi decat altii prin natura lor. Altii insa reusesc sa si le controleze foarte bine. Acest lucru este extrem de indicat mai ales in unele situatii. Emotiile pot fi pozitive sau negative. Cele negative ne afecteaza viata surprinzator de mult, cauzand daune pe termen lung.

Nenumarate studii au aratat faptul ca gandurile si starile emotionale negative atrag asupra lor efecte fizice dezastruoase.
Depresia este una din cele mai frecvente boli intalnite in prezent. Aceasta nu doar ca afecteaza in mod direct psihicul, dar aduce multe daune si fizicului. Alimentatia individului devine din ce in ce mai dezechilibrata, la fel ca si orele de somn care devin din ce in ce mai putine.imagine depresie

Aceste depresii pot fi insa tratate prin sedinte la un psiholog autorizat. Desigur, prietenii si familia au acelasi rol: de ascultare, intelegere, acceptare si consolare.

De ce sa nu lasam grijile sa ne ghideze viata

Grijile sunt de asemena extrem de daunatoare noua. Cu totii avem, insa cei care reusesc sa le controleze, devin invingatori. De cele mai multe ori, oamenii vin stresati de la locul de munca si isi vorbesc „Ce fac maine? Am atat de multa treaba!”. Este important de mentionat ca acestea ataca in mod brutal pancreasul. Indicat ar fi sa nu ne stresam cu lucruri care nu se pot rezolva pe loc.

Gelozia este o alta emotie care aduce negativitate in viata noastra. Aceasta stare apare in momentul in care nu avem suficient de multa incredere in noi. Ar trebui sa il apreciem pe cel de langa noi si sa il urmam, nu sa devenim rautaciosi si invidiosi. Gelozia intr-un cuplu este cu atat mai negativa. Acest lucru ar putea distruge tot ce e mai frumos. De asemenea, rinichii nostri devin mult mai slabiti din cauza acestei emotii negative. imagine gelozie
Stresul este cel care ne loveste direct in stomac. Pentru a evita asta, ar trebui sa devenim mai relaxati, mai siguri pe noi si mai pozitivi.

Daca nu va sta in caracter sa fiti niste persoane pozitive, vesele si pline de viata mereu, nu va ingrijori, caci aceste lucruri se pot invata. In ziua de azi se gasesc nenumarate carti de dezvoltare personala care va pot ajuta in acest sens.

Toate fiind spuse, daca vreti sa va bucurati de tot ceea ce este frumos in jurul vostru, schimbati-va modul gandirii, caci astfel tot ce este negativ in jur va prinde un contur pozitiv.

Blogger: Cerasela S.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*