Reguli la job

Esti criza financiara si datorita acestui lucru nu putem sa spunem niicodata ca avem un serviciu stabil. Din ce cauza? Pentru ca nu putem sa facem pretentii atunci cand stim ca este foarte greu sa gasim un alt loc de munca mai bun decat cel pe care il avem. Din acest motiv ne complacem in anumite situatii chiar daca nu ne dorim sa facem acel lucru. Este o situatie nemaimtalnita cred, pana in Romania. Oamenii raman la anumite locuri de munca pentru ca le este frica ca pot ramane oricand fara nici un servici si din acest motiv prefera sa se complaca in unele situatii. Exista anumite lucruri pe care oamenii nu le stiu si lasa de la ei in timp ce angajatorii profita de aceste inconstiente ale oamenilor. Iata care sunt acestea:

In primul rand oamenii accepta sa ramana peste progam daca li se impune acest lucru. Ei bine, orele facute peste program se numesc ore suplimentare si trebuie sa fie platite corespunzator. Nu va lasati amagiti de faptul ca trebuie sa stati pana cand va terminati treaba deoarece acestea nu sunt decat niste lucruri care va fac sa va complaceti intr-o anumita situatie.

Durata maxima a timpului de munca legala este de maximum 48 de ore pe saptamana. orele de munca prestate in plus se numesc ore suplimentare. De asemenea, munca suplimentara se face in cazul in care angajatul este de acord si nu se ia decizia de anagajator. Anagajtul trebuie sa fie de acord si sa negocieze cu angajatorul orele suplimentare.

Mai mult, dupa ce ati munci 12 ore sunt obligatorii 24 de ore libere. Munca suplimentara trebuie sa fie platita in urmatoarele 30 de zile dupa ce aceasta a fost efectuata. In cazul in care nu este posibil sa recuperati timpul muncit si nu vi se acorda ore libere atunci trebuie sa primiti un spor la salariu in fucntie de durata pe care ati muncit-o.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*