Protejarea smartphone-ului de malware

Sa ai de-a face cu un virus sau cu un program malware a devenit de mult o parte inevitabila din viata noastra, in momentul in care vorbim de folosirea unui calculator. Totusi, cum ramane cu smartphone-ul tau? Desi nu atat de comun, malware-ul pe telefoane este din ce in ce mai intalnit si ar trebui sa stii ce iti pune securitatea la risc.

Coduri si Wi-Fi

Smartphone-ul tau este un dispozitiv personl si privat. Cu totii stocam in smarphone-urile noastre lucruri private. Intr-adevar, pentru multi dintre noi, smartphone-ul este primul lucru pe care punem mana in momentul in care ne trezim si ultimul lucru la care ne uitam, inainte de a adormi.

Asa ca de ce nu acordam timp setarii de parole pentru smartphone, in eventualitatea pierderii sau furtului?

Setarea unei parole pe Android sau iOS ia doar cateva minute insa va preveni accesarea informatiilor private daca smartphone-ul tau ajunge in maini gresite. Un astfel de passcode nu numai ca te protejeaza de cineva care doreste sa iti acceseze informatiile ci va preveni instalarea unor aplicatii nedorite cand esti in controlul telefonului.

Iata ce trebuie sa faci:

Pe un dispozitiv iOS, mergi la Settings, General si apoi la Passcode Lock. Poti seta o parola numerica din 4 caractere sau poti opri Simple Password pentru a introduce o parola mai lunga, eventual una alfanumerica.

Pe cele mai multe dispozitive Android, poti seta un passcode mergand la Settings si apoi selectand Security. In functie de versiunea de Android, vei avea mai multe metode passcode. Selecteaz-o pe cea care functioneaza mai bine pentru tine.

In articolele urmatoare vom vorbi mai multe despre potentialele moduri in care va puteti infecta smartphone-ul cat si despre lucruri pe care le faceti (par inocente) si va pot afecta securitatea sau pot atenta la persoana voastra.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*