Protejarea smartphone-ului de malware – Partea 2

Din cand in cand vei primi un mesaj text care pretinde a fi de la Best Buy, Wal-Mart sau Target etc. Continutul acestui mesaj, te anunta ca ai primit un cadou sau un dispozitiv gratuit sau orice alt castig. In mod normal, este un link in mesaj, link pe care trebuie sa-l vizitezi pentru a-ti revendica premiul. Metoda este cunoscuta sub numele de „smishing”.

Sterge acel mesaj fara a deschide link-ul- cel mai probabil duce la un site virusat. Acest tip de exploit poate fi folosit pentru a fura informatii sau pentru a instala malware pe dispozitivul tau.

Wi-Fi-ul este un alt punct potential prin care te poti alege cu malware sau cu furt de date. O retele Wi-Fi nesecurizate, oricine cu software-ul potrivit poate intercepta datele pe care le folosesti pe internet.

Asta include username-uri, parole, numerele cardurilor de credit si adrese de mail. O solutie: fie ca esti pe o retea Wi-Fi sau folosesti un VPN. Sunt aplicatii VPN disponibile atat pentru iOS cat si pentru Android.

Fii constient de permisiile pe care le oferi aplicatiilor

Atat App Store cat si Google Play, reprezinta un loc sigur din care utilizatorii pot descarca si instala aplicatii. Desi marea majoritate a aplicatiilor nu iti pot face nici un rau, din cand in cand apare cate o aplicatie rea.

Cand vine vorba de instalarea de aplicatii pe smartphone-ul tau, asigura-te ca descarci de la un developer de incredere. Citeste cateva review-uri si da atentie permisiunilor pe care le cere aplicatia.

Daca de exemplu un joc iti cere permisiunea sa iti acceseze lista de contacte de exemplu, ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte sa ii dai accesul. De ce pentru numele lui Dumnezeu ti-ar cere un joc asa ceva? Ar putea fi ceva inofensiv cum ar fi trimiterea unui mesaj prietenilor cu cele mai mari scoruri pe care le-ai atins sau ar putea fi un soft malware.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*