Povestea unei tinere din Tennessee: Inelele de logodna nu masoara dragostea!

Inelele nu masoara dragostea, dar simbolizeaza intentia persoanei de a petrece restul vietii cu partenerul iubit. La fel si Ariel Desiree McRae din Tennessee, al carei (acum) sot a fost luat in bataie de joc de un bijutier pentru ca a cumparat un inel
,,ieftin” de logodna de $130 pentru ea.

In ciuda faptului ca a fost suparata de asemenea comportament nepoliticos, Ariel a explicat cu calm de ce bijuteriile scumpe nu sunt cea mai importanta parte a cererii. Iata povestea ei:

,,Sotul meu nu are mult. Niciunul dintre noi nu are. Traim de pe o zi pe alta, dar dupa aproape doi ani am decis ca nu vrem sa mai asteptam, asa ca nu am mai facut-o.

Nici macar nu ma gandeam la inele. Vroiam doar sa ma casatoresc cu cel mai bun prieten al meu, dar nu a vrut sa auda. A facut rost de destui bani cat sa imi cumpere doua inele set de la Pandora. Argint pur si CZ. Asta imi sta pe inelar, si sunt indragostita de ele.

In timp ce le cumparam, totusi, o alta doamna care lucra acolo a venit sa o ajute pe vanzatoare. Ne-a zis ,,Va vine sa credeti ca unii barbati cumpara inelele astea? Ce patetic.”

,,Cand a zis asta, am vazut fata sotului meu cazand. Deja se simtea prost pentru ca nu isi putea permite setul in forma de para de care eram in mod evident indragostita si care imi acoperea pagina de Pinterest. Deja se simtea ca un esec, intrebandu-ma din nou si din nou ,,Esti sigura ca o sa fii fericita cu astea? Esti sigura ca sunt ok?”

Era atat de suparat de ideea de a nu ma face suficient de fericita si ca s-ar putea sa nu vreau sa ma casatoresc cu el pentru ca inelele mele nu costau destui bani. Vechea Ariel ar fi rupt-o pe femeia aia in doua. Ariel cea Matura a zis ,,Nu inelul conteaza, ci dragostea celui care il daruieste.” Am cumparat inelele si am plecat.

M-as fi casatorit cu acest barbat daca ar fi fost un inel de 25 de centi de la automatul de guma. Cand a cazut natia noastra atat de jos incat sa creada ca singurul mod in care un barbat poate face fericita o femeie e sa ii cumpere bijuterii de peste 3000 de dolari ca sa faca un testament public al afectiunii cu un inel care bate la ochi? Sigur, sunt frumoase. Sigur, sentimentul e dragut, si nu incerc sa iti distrug experientele, dar de cand se reduce totul la asta? De ce ar insemna posesiunile materiale iubire?”

,, Sotul meu a fost atat de speriat ca s-ar putea sa nu il vreau pentru ca nu isi putea permite o bijuterie. Era atat de speriat ca iubirea pe care i-o port ar putea pali pentru ca nu isi putea permite setul de nunta pe care mi l-as fi dorit. Societatea a creat aceasta situatie, si e atat de trist.

Totusi, iata-ma, casatorita civil, set de inele de 130 de dolari, cu iubirea vietii mele alaturi, si mai fericita decat mi-as fi putut imagina.”

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*