Piratii sunt in larg si in ziua de astazi

Cand spunem ca piratii sunt in larg si in ziua de astazi nu ne referim la piratii de pe coasta din Somalia sau la cei care obisnuiau sa terorizeze apele oceanelor in trecut. Ne referim la piratii cu care poate ca la un moment dat am colaborat si noi in actiunile lor. Cu totii am descarcat macar o singura data un film sau o aplicatie de un site de torrent, nu pentru ca nu ne permitem sa achzitionam in mod normal aceste date dar daca tot sunt gratuite de ce nu am profita de acest lucru. Ideea este ca prin aceste actiuni ajugem sa incalcam legile de copyright ale autorilor de continut cu caracter digital.

Insa nu cei care se ocupa cu furtul de continut digital sunt piratii de care ar trebui sa ne temem. Adevaratii pirati din ziua de astazi sunt cei care ajung sa fure pentru propriul profit. Ne referim aici la adevaratii hackeri care ajung sa lanseze atacturi cibernetice impotriva marilor companii cu scopul de a obtine date cu caracter confidential.

Daca ai o consola gaming Sony Playstation probabil ca iti amintesti lunile in care reteaua Playstation nu a fost disponibila tocmai din cauza unui astfel de atac. David Kennedy, unul din cei mai mari hack-eri, a spus ca au fost necesare doar 4 minute pentru a preleva datele persoanale pentru mai bine de  70 000 de persoane pe pe site-ul HealthCare din USA. Poti pierde date importante cu privire la conturile si cardurile tale pe care hackerii le vor folosi pentru binele propriu.

Companiile mari in special ar trebui sa fie constiente de aceste atacuri si sa investeasca mai multi bani in sistemelor lor de securitate pentru a se evita astfel de evenimente neplacute. Pentru clienti aceste atacuri pot fi de-a dreptul inspaimantatoare dar pentru o companie de mari dimensiuni pot fi absolut devastatoare.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*