Pastreaza un animal de casa exotic

Exotic animal de companieDupa unele estimari, aproximativ 3.5 oameni mor din partea atacurilor animalelor exotice anual. Intrucat acest numar include de asemenea mortile ce au avut loc la zoo, acest numar nu este ingrijorator deloc pentru detinatorii de animale exotice.

Toata lumea, sau cel putin aproape toata lumea, iubeste animalele. In timp ce majoritatea dintre noi ne limitam in a iubi animale mai obisnuite, cum sunt cainii, pisicile si pestii, sunt multi care extind aceasta iubire la animale precum serpii si cimpanzeii. Acest lucru ofera o crestere in motivul pentru care ar trebui sa pastrezi ca animal de casa, un animal exotic.

Una din problemele principale in a rezolva problema, este definitia variabila a animalelor de casa exotice. Prin stricta sa definitie, chiar si animalele care nu sunt native, care sunt crescute local si legal si sunt luate din mediul lor natural, sunt exotice. Similar, in timp ce termenul animale exotice, te face sa iti sune alarma, nu toate animalele exotice sunt o amenintare pentru societate. Pitonii si cimpanzeii, sunt in special vinovatii in atacurile animalelor de casa, si astfel de animale sunt evident periculoase, insa extremii de inofensivi reptile nu sunt periculoase pentru sugari.

Avantajele in a pastra un animal de casa exotic

Aceasta sectiune se ocupa de animale exotice cu inteligenta si risc scazut. Astfel de animale includ cateva reptile, rozatoare, broaste, feline neobisnuite. Animalele periculoase si pe cale de disparitie, cum sunt cimpanzeii, pitonii, crocodilii, nu apartin mediului domestic si nu ar trebui sa fie pastrati ca animale de casa.

Spre deosebire de caini, reptilele nu trebuie sa fie scoase la o plimbare. Spre deosebire de pisici, serpii nu trebuie mangaiati pe cap. Spre deosebire de pasari, broastele nu trebuie sa aiba companie. Majoritatea animalelor de casa sunt cu adevart independente, si nu trebuie sa le arati o iubire constanta de stapan.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*