Auzim mereu despre obsesia de tehnologizare.Tinerii, adolescentii si adultii sunt tot mai dependenti de tehnologie. Tehnologia avanseaza la de la o luna la alta si chiar de la o saptamana la alta.Telefoanele, computerele, tablete si alte dispozitive ne tenteaza mereu sa incercam sa fim in ton cu tehnologia. In autobuz , pe strada, la servici, oamenii sunt absorbiti mereu de ceea ce gasesc in telefoanele lor si nu renunta nicicand la aceste obiceiuri deja formate. Exista si adulti care cad prada modificarilor permanente a tehnologiei.
Oamenii care au copii isi ignoreaza copii in favoarea lucrurilor pe care le fac pe diferite dispozitive. Daca mergem intr-un restaurant sau in parc, observam ca in timp ce copii se joaca, adultii sunt preocupati de aparaturi. Auzim cum parintii se plang mereu ca copii lor pierd prea mult timp la calculator, telefon sau televizor. Insa se pare ca vina le apartine intrucat copii apeleaza la tehnologie pentru ca asa au vazut la parintii lor. Parintii sunt considerati cei care trebuie sa le dea sfaturi si informatii copiilor. Atata timp cat ei sunt sustrasi de tehnologie, nu vor putea sa acorde suficienta atentie si sa raspunda curiozitatilor copiilor. Neglijenta parintilor face copii sa recurga la alte metode pentru a le atrage atentia, striga, tipa, vorbesc tare, fac nazbatii urmand sa fie certati ulterior.
Studii dovedesc ca in momentul in care parintii folosesc metode de informare precum laptopul, tableta, telefoanele, copii vor recurge la aceleasi metode si astfel vor deveni dependenti de aparatura. Telefonul mobil este si el necesitate dar in acelasi timp un rau necesar. Datorita notificarilor de la servici sau al informatiilor care se dau prin telefon, parintii isi neglijeaza total copii. Copii au nevoie de atentie, de raspunsurile curiozitatilor sale iar nesatisfacerea lor aduce la deteriorarea relatiei parinte-copil.
In concluzie, trebuie sa acordam atentie copiilor si sa evitam tehnologizarea.
Lasă un răspuns