Nevoile oamenilor de a se imprumuta

Bine v-am regasit dragi prieteni, la un nou articol pe centroeja. Vorbesc cu tot felul de persoane si imi spun ca nu se mai ajung cu datoriile, ca orice ar face nu pot sa se ajunga cu treburile. Nu sunt de parere ca este ok sa te imprumuti, pentru ca nu faci prea mare branza. Da, atunci cand spunem si noi ca avem nevoie pentru o casa sau o masina, aici inteleg, dar pentru 10-20 de milioane nu stiu daca se merita chiar atat de mult. Asta este, fiecare la urma urmei vede treburile intr-un fel, eu le vad asa, cum o sa scriu in acest articol.

De ce sa te imprumuti cand sti ca nu vei face fata ? Si bancile astea nu se gandesc deloc la consecinte, ca daca o sa mai continue asa, s-ar putea ca ei sa dea faliment, si sa nu ii mai ajute nimeni, si sa piarda toti banii. Odata ce banca iti ia casa, tu ai avut un credit de 50000 de euro, si casa ta e are o valoare de 25.000, nu mai ai ce face. Efectiv banca iese in pierdere, si nu cred ca se alege cu ceva daca il baga in inchisoare pe persoana respectiva, care a reusit sa ii insele la urma urmei pe cei de la banca.

Sunt tot felul de nebunii in situatia asta, dar eu ca sa fiu sincer, nu inteleg de ce se ajunge in situatia in care nu poti sa faci fata atunci cand vorbim despre un credit. Stiu, si pe mine ma duce mintea sa imi iau un credit ca sa imi cumpar o masina, dar daca in acest moment nu se poate ? De ce sa fac pe dracu in patru si sa sufar, mai bine mai astept putin poate o sa fie roz si la mine la un moment dat.

Ideea ar sta cam in felul urmator : in momentul in care tu constientizezi ca faci fata, iti poti permite sa faci un credit, dar asa si asa, pentru ca va trebui sa dai si un comision, si toate taxele alea si la stat si multe altele. Eu unul va recomand sa alegeti un credit auto, pentru ca de masina intr-un fel chiar ai nevoie, daca vrei sa iti faci credit pentru nu stiu ce telefon sau alte tampenii, care nu te ajuta cu nimic, te ajuta doar la moda sau alte alea, nu prea mai ai ce face in situatia asta. Ca sa fiu mai direct, va recomand sa faceti creditele cu cap, sa faceti doar cand aveti nevoie, pentru ca intr-un fel puteti sa alegeti varianta in care economisiti bani si nu mai exista riscul sa o faceti lata, si sa nu mai ajungeti sa platiti tot creditul. In momentul in care iti iei un credit, si ai nevoie de asta, eu iti recomand sa te gandesti de mai multe ori, daca poti sa ajungi sa platesti asta pana la final, si nu va fi nevoie sa patesti vreo nebunie si sa nu il mai platesti.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*