Ne complicam sa evitam

Complicatii dCreierele noastre sunt atat de inteligente incat de multe ori se intrec insusi. Ati vazut vreodata persoane nesanatoase esuand sa se puna pe picioare? Vor cumpara o copie dupa cartea „Runner’s World”, vor cauta sali de gimnastica, vor incerca diete si vor face toate lucrurile din lume, in afara de exercitiile potrivite si sa manance corespunzator.

Sa luam pe cineva care intotdeauna a urmarit visul de a-si incepe propriile afaceri. Vor citi carti, vor urmari mentoir si vor urmari oameni de afacere de succes pe Twitter. Orice lucru in afara de a-si incepe la propriu o afacere.

Cand un creier este prins intre doua lucruri negative, cum ar fi sa nu faca nimic si sa faca ceva dureros, inventeaza moduri inteligente pentru a se mentine ocupati in a nu face nimic. Si una din cele mai comune activitati este sa complice lucrurile.

Scuzele noastre sunt aproape intotdeauna complicate, de aceea le numim complicatii. Sa fii complicat ofera o scuza a iluziei de legitimitate, ca si cum toata viata ta este o problema matematica care incerci cu disperare s-o rezolvi. Cel mai des, oamenii vorbesc, gandesc si citesc despre cele mai mari probleme tot timpul si nu fac nimic despre asta.

Cu totii facem asta. Nu este usor sa vezi acest lucru in altii.

Solutia care te face sa pornesti este dureros de simpla. Imbraca-te intr-un training si ia-o la fuga. Construieste un produs si vinde-l unei persoane. Toate lucrurile complicate pot veni mai tarziu cand iti faci maratonul sau iti angajezi cel de-al 10-lea angajat.

Daca motivele tale de a nu face un lucru sunt complicate, atunci in mod sigur sunt niste scuze. Cand iti propui sa faci ceva, intotdeauna fii optimist si incearca sa faci cu adevarat lucrul pe care ti-l promiti. Este bine sa iti tii promisiunile in viata.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*