Motivele pentru care ar trebui sa apelezi la ajutorul unui nutritionist

nutritie

Nu este tocmai usor sa atingem greutatea ideala, forma corpului mult ravnita sau starea de sanatate perfecta. Cu toate acestea, nu este nici o misiune imposibila. Cu putina vointa, dar si determinare, oricine se poate asigura ca duce o viata sanatoasa, ca este adeptul unui stil alimentar corespunzator si ca actiunile sale nu fac decat sa ii intareasca organismul, facandu-l tot mai putin predispus afectiunilor si bolilor ce il pandesc.

Daca in ceea ce priveste antrenamentele fizice, un trainer cu experienta vine cu solutiile cele mai potrivite, in ceea ce priveste alimentatia, cu adevarat util s-ar putea dovedi ajutorul unui nutritionist bun in Cluj 2018 sau din orice alt oras din tara. Nu este neaparat necesar sa apelezi la un astfel de ajutor numai cand incepi sa nu te mai simti la fel de bine ca altadata sau cand incep sa se iveasca tot felul de probleme de sanatate. De preferat chiar este sa ai in vedere o astfel de optiuni atunci cand sedentarismul incepe sa fie parte din viata ta sau cand simti ca ai nevoie de o schimbare benefica in ceea ce priveste stilul de viata.

Este insa rentabil sa apelezi la un nutritionist? Cum te ajuta acesta si de ce avantaje ai parte daca te decizi sa faci aceasta miscare? Este normal sa iti adresezi astfel de intrebari, mai ales ca urmeaza sa investesti si o anumita suma de bani in acest sens. Te invit sa citesti mai departe cateva dintre cele mai insemnate motive pentru care ar trebui sa beneficiezi de sfatul si recomandarile unui nutritionist.

Nutritionistul stabileste care este greutatea optima a corpului tau

Exista niste calcule si factori de avut in vedere pentru a determina acest aspect. Ceea ce conteaza cu adevarat in stabilirea unui numar de kilograme este nu numai greutatea totala, ci si modul de compartimentare al acesteia: grasime, musculatura, apa, densitate osoasa.

Un nutritionist bun in Cluj 2018 se va folosi de cantarul cu bioimpedanta dedicat acestui scop, pentru a afla care este compozitia corpului tau, ce procentaj de grasime il alcatuieste si ce schimbari trebuie sa realizezi.

Nutritionistul te va ajuta sa identifici cauza acumularii grasimii

Trebuie sa stii din ce motiv te ingrasi sau de ce corpul tau nu atinge greutatea ideala. In orice caz, nu este suficient sa ai greutatea ideala daca din organism lipsesc nutrientii necesari unei sanatati optime.

Orientarea catre un regim eficient

Pentru a stabili un plan cat mai potrivit nevoilor tale, este necesar ca nutritionistul sa cunoasca istoricul tau, daca ai mai tinut diete si ce rezultate ai obtinut. Sunt informatii ce ii vor folosi pentru a se orienta in privinta unei alte structuri.

Conceperea regimului personalizat dupa caracterul meselor si preferintele alimentare

Ca sa urmezi un regim corespunzator personalizat, ai nevoie de vointa si de sinceritate. Informeaza nutritionistul cu privire la locul in care obisnuiesti sa iei masa, ce consumi in general, ce tentatii culinare ai. Nu uita nici de intolerantele alimentare, daca exista.

 

Realizeaza investigatiile medicale care si daca se impun

Este necesar sa afli care este rata metabolica de repaus, o investigatie de realizat. Astfel stii care este numarul de calorii necesare pentru corp cand se afla in stare de repaus. Te ajuta sa stii asta, pentru ca iti asigura un regim mult mai eficient, afli cat poti sa slabesti si in ce timp, ti se aduce la cunostinta daca metabolismul lent este motivul pentru care acumulezi kilograme, daca este cazul tau.

Acestea sunt in mare motivele pentru care cel mai bine este sa optezi pentru ajutorul unui nutritionist bun. Desigur, lista acestora poate continua. Nu mai amana decizia de a pune ordine in viata ta si fa schimbarile de care este nevoie pentru a-ti asigura starea optima de sanatate.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*