Motive pentru care trebuie sa ii lecturezi copilului

Exista foarte multi parinti care co sidera ca cititul pentru copii este o joaca. Ei bine, lucrurile nu sunt deloc asa pentru ca cititul in cazul copiilor este un lucru foarte important.

Conform ultimelor studii facute se pare ca doar unul din trei parinti mai citesc copiilor o poveste inainte de culcare. Fara sa ne dam seama, copilul are nevoie numaidecat de o povestioare de noapte buna. Aceasta ajuta foarte mult pentru devzoltarea copilului, fiind mult mai pregatit in viitor pentru scoala, si mai ales creand o legatura imensa intre parinte si copil.

Se pare ca in ziua de astazi, cei mai multi dintre parinti aleg sa petreaca timpul de calitate alaturi de copii lor insa uitandu-se la televizor, la laptop sau la tableta. Oamenii nu isi dau seama cat de mult conteaza aceatsa mica poveste de noapte buna. Iata de ce este important sa citesti copilului:

In primul rand, cititul de seara il pregateste foarte mult pe copil pentru somn. In fiecare zi este haos in viata copiilor, chiar daca noi am tinde sa credem ca micutul nu are nicio grija si nicio problema. Cu cat vei exersa mai mult acest ritual, cu atat copilul va adormi mai repede, instalandu-i-se acest lucru in rutina. Asadar, rutina cititului nu are un efect foarte imortant doar asupra copilului pentru poate contribui si la o rutina a parintelui. Asadar, nu ai niciun motiv ca sa nu citesti o poveste cu micutul tau inainte de culcare.

De asemenea, trebuie sa stii ca urmarind pagina unei carti, copilul va invata literele. Probabil ca te gandesti ca este prea mic ca sa inteleaga ceva insa copilul va incepe sa inteleaga care sunt literele cand ii citesti.  Probabil ca le va incurca insa cu siguranta va sti sa asocieze litere.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*