Motive pentru care sa-ti optimizezi site-ul pentru mobil

Este cert faptul ca daca nu ai site-ul optimizat pentru mobil pierzi foarte mult si pe partea de vanzari. Cercetarile arata ca un procent de peste 55% din utilizatorii de pe mobil ies de pe site daca dureaza mai mult de 3 secunde ca acesta sa se incarce. Iata in continuare alte cateva motive pentru care trebuie neaparat sa iti optimizezi site-ul si pentru dispozitive mobile.

1. Utilizatorii de tehnologie mobila sunt diferiti. Au obiective diferite decat cei ce folosesc sisteme desktop si asta se traduce in faptul ca au nevoie de informatie mult mai rapid. Aceasta subliniaza inca o data importanta optimizarii pentru mobil, conform nevoii utilizatorilor.

2. Utilizatorii ce iti acceseaza site-ul de pe mobil reprezinta o parte considerabila din traficul total ce il ai pe site. Mai mult de un sfert din cautarile globale se realizeaza de pe dispozitive mobile, asta inseamna mai mult de un miliard de utilizatori globali, astfel se impune si optimizarea pentru dispozitive mobile.

3. Poti ajunge la o recunoastere mai buna a brandului. Utilizatorii vor indragi mai mult bradul cand le va fi oferita o experienta mobila satisfacatoare, rata de recurenta va fi mai mare, accesarea site-ului de pe mobil poate fi urmata de accesarea acestuia de pe un sistem desktop si de ce nu chiar de o vanzare. Cu cat site-ul este mai dificil din punct de vedere al navigarii, cu atat utilizatorii vor renunta si vor intra pe site-uri ale competitorilor.

4. Va creste rata de conversie. Site-urile in versiune desktop pe browsere mobile sunt ineficiente din punct de vedere al conversiei vizitatorilor in cumparatori. Linkurile sunt dificil de accesat, paginile de contact sunt ingropate in meniuri, iar cumparatorii ce utilizeaza tehnologie mobila au putina rabdare, o treime renuntand la tranzactie daca aceasta nu este facilitata si optimizata pentru mobil.

Cateva intrebari pe care trebuie sa ti le pui despre site-ul in varianta mobila ar fi: Se incarca site-ul in mai putin de 3 secunde? Atrage privirea spre mesajul de transmis sau spre oferte? Este continutul usor de citit? Este usor de navigat pe site? Ofera o buna experienta de navigare? Ai petrece timp pe site daca nu ai fi proprietarul sau? Daca raspunsurile la aceste intrebari au fost in majoritate „Nu”, este timpul sa faceti acea optimizare pentru mobil si a atrage acel trafic de care nu ati beneficiat inainte.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*