Indiferent ca vorbim despre vara sau despre iarna, afinele ar trebui sa fie prezente in viata fiecaruia dintre noi. Din momentul in care a venit iarna cei mai multi dintre oameni vor spune ca nu mai au de unde sa manance afine deoarece acestea nu se mai gasesc in comert. Oricum, trebuie sa stiti ca afinele se conserva foarte bine si puteti sa le mentineti in orice perioada a anului.
Odata cu sosirea verii ne putem delecta cu savuroasele fructe de afin. Recunoscut datorita numeroaselor beneficii medicinale, afinul ne este alaturi pe tot parcursul anului. Il gasim fie sub forma de ceaiuri din frunze fie ca fructe propriu-zise.
Afinul e un ingredient utilizat in diferite tratamente, multumita efectului diuretic, astrigent si hipoglicemiant. Este la loc fruntas in remedierea afectiunilor diabetice. De ce? Mirtilina, echivalentul vegetal al insulinei, se regaseste atat in compozitia fructelor, cat si a frunzelor de afin.
Pe langa rezultatele suprinzatoare in tratarea diabetului zaharat, afinul e benefic si persoanelor afectate de tulburari circulatorii, cuperoze, eczeme etc. Beneficiind si de proprietatea de a intari mucoasa stomacale, specialistii recomanda afinul si in remedierea ulcerului gastric, ce este tot mai frecvent pe zi ce trece.
Aceasta trateaza cu succes urmatoarele afectiuni: diaree, infectii urinare si uremie.
Mod de preparare: o infuzie din 2 lingurite de frunze de afin la 500 ml apa. Se bea aceasta compozite in 3 doze pe parcursul unei zile.
O alternativa de amestec e reprezentata de: 1 lingurita de frunze afin, 1 lingurita pastai de fasole, 1 lingurita frunze de dud. Se administreaza asemenea infuziei simple.
Asadar, este foarte important sa consumati aceste fructe in orice perioada a anului facandu-va proviziile inca din timpul verii.
Lasă un răspuns