Microsoft vrea sa-ti ajuti prietenii sa scape de Windows XP

windows-xp-2-650x0Oficialii Microsoft inainteaza o cerere tuturor celor ce au prieteni care inca mai folosesc renumitul sistem de operare Windows XP. Intr-un post pe blogul oficial al marelui gigant se cere ca cei care au prieteni ce inca folosesc Windows XP sa ii ajute sa scape de el. Iata ce spun ei:

Ca un cititor al acestui blog, e prea putin probabil sa mai folosesti Windows XP pe calculatorul tau. Cu toate acestea, s-ar putea sa stii persoane care inca mai au instalat windows XP si carora la un moment dat le-ai fost invatator in ale windows-ului. Pentru a va ajuta, am creat o pagina speciala pe windows.com care explica ce inseamna incheierea suportului pentru persoanele care inca mai folosesc Windows XP si care sunt optiunile pentru a sta protejati dupa incheierea suportului pe data de 8 Aprilie”.

Oficialii amintesc de doua moduri in care utilizatorii Windows XP pot scapa de vechiul sistem de operare. Astfel, ei pot fie sa foloseasca softul Windows Upgrade Assistant pentru a vedea daca pot innoi pc-ul lor cu Windows 8 sau Windows 8.1 sau pot pur si simplu sa isi cumpere un nou pc.

Decizia de a trece la Windows 8 sau Windows 8.1 este insa una foarte grea pentru utilizatorii Windows XP. Obisnuiti cu vechea interfata si vechiul mod de utilizare al sistemului, noul Windows 8 ar putea fi prea greu de inteles, mai ales pentru persoane aflate la o anumita varsta.

Pentru a ramane oarecum pe schema vechiului Windows insa, eu unul recomand o alta solutie mult mai eficienta. Puteti incerca achizitionarea unui sistem de operare Windows 7.

Cu acest sistem veti fi mai aproape de vechiul XP. Modificarile aduse din punct de vedere al asezarii si al modului de functionare nu sunt exagerat de mari astfel incat pentru cineva obisnuit doar cu Windows XP, n-ar fi chiar atat de greu sa incerce mai intai Windows 7, inainte de a se gandi sa faca o trecere brusca la Window 8.1.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*