Metode naturiste pentru sanatatea ta

Fructe goji

Cum ar fi sa afli ca timp de 6000 de ani in China, India si Tibet, terapeutii clasici au folosit fructe pentru a proteja ficatul, pentru a imbunatati vederea, pentru a intari picioarele, pentru a creste logevitatea si tu astazi, folosesti exclusiv medicamente care cel mai probabil au o compozitie chimica ce la un moment dat, cu siguranta ca isi va pune amprenta asupra organismului tau?

Frustrant poate si ai si de ce. Bineinteles, nu vreau sa ma intelegeti gresit. Nimeni nu zice ca imediat, trebuie sa renunt la pastile, injectii siropuri si sa… sa ce? Avem nevoie de ele, categoric insa nu neaparat asta este probleme. Problema este ca ajungem sa avem nevoie de el.

In momentul in care am ajuns sa avem nevoie de ele, cel mai probabil exista o problema ce porneste de la modul in care ne ingrijim de noi, de organismul nostru. Da, noi suntem principalii vinovati de multe din problemele organismului nostru.

Noi prin inconstienta, prin nepasare, prin comoditatea de care dam dovada. Astazi, preferam o masa la un fast food. Preferam sa bem cola in loc de apa. Preferam sa mergem la o pizza in loc sa…

-in loc sa consumam mai multe fructe, legume

-in loc sa incercam sa mancam cat mai natural

-in loc sa incercam sa avem o dieta (nu, nu de slabire) care sa contina cat mai multe alimente naturale

Toate aceste alegeri, mai devreme sau mai tarziu au un efect asupra organismului nostru. Ei bine, sunt momente in care asa cum am spus, apar probleme care nu pot fi tratate decat prin medicamentatia corespunzatoare.

Nimeni nu spune ca medicina naturista face minuni in ce tine de tratarea problemelor cronice insa ajuta la o dezvoltare mai buna a organismului, la intretinerea lui si de multe ori, ajuta la un raspuns mai bun al organismului in fata medicamentelor.

Un exemplu sunt si acele seminte de goji. In 1994 un chinez a publicat un studiu realizat pe 79 de persoane cu cancer. Consumand fructe de goji in timp ce le era administrat tratamentul pentru cancer, organismul lor s-a comportat mult mai bine.

Fructele de goji, se consuma de obicei uscate si au  un gust dulce acrisor si un pic picant. Multi insa prefera fructele goji proaspete, culese direct din copaceii care produc fructe din vara pana da inghetul. Si la noi se pot cumpara arbusti de goji pentru a ii planta in curtea voastra si pentru a putea consuma mereu fructe de goji proaspete.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*