Job-uri care pot fi efectuate in cazul lecturilor riguroase

Daca iti place cititul, poti alege o cariera care sa incorporeze aceasta pasiune a ta si care sa iti ofere bucuria de a fi alaturi de cele mai bune prietene ale tale – cartile. Cititul este un bun hobby, te usureaza de stres, te relaxeaza si te transpune in alta lume, creata de scriitor, care iti stimuleaza imaginatia si creativitatea.

Cat de bine ar fi daca ai putea citi si la locul de munca? Iata in continuare cateva profesii ce implica si multa lectura.

Editor si corector – acesta citeste si revizuieste lucrarile diversilor autori si jurnalisti. El parcurge tot textul in cautarea de greseli gramaticale, semantice, de exprimare, verificand si calitatea si acuratetea continutului. Editorii pot lucra pentru reviste, ziare, edituri sau site-uri web, iar pe langa placerea de a citi trebuie sa aiba si cunostinte solide de gramatica si de scriere; in acest fel, citind continut divers, pot sugera unele imbunatatiri unde este cazul.

Avocatii de asemenea trebuie sa citeasca foarte mult. Trebuie sa treaca prin toate detaliile unui caz pentru a construi un caz si a-l sustine in fata instantei de judecata. Trebuie sa fie tot timpul atent la detalii, sa fie la curent cu toata legislatia in vigoare, asadar daca esti interesat de contracte, legislatura si toate celelalte implicate, jobul de avocat iti este potrivit.

Oamenii de stiinta si cercetatorii sunt de asemenea dedicati lecturii. Trebuie sa se tina tot timpul la curent cu progresele tehnologice si realizarile din domeniile in care activeaza. Chiar si proiectele la care lucreaza necesita o ampla documentare si trebuie sa revizuiasca multe materiale pentru a formula ipotezele proprii.

Bibliotecar – profesie ce prezinta pentru un cititor inrait avantajul de a fi mereu in preajma cartilor. Pe langa acest avantaj mai trebuie sa aranjeze, sa organizeze si sa stocheze cartile, are si responsabilitati administrative, insa va avea si ocazia sa-si ocupe timpul si cu activitatea preferata – cititul.

Reporterii, scriitorii, specialistii in relatii umane, criticii de carti etc. sunt de asemenea persoane care trebuie sa citeasca mult, si lista poate continua. Cu atatea optiuni disponibile, poti gasi jobul care sa fie compatibil si cu hobby-ul cititului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*