Jaguar lanseaza Formula E

formula e jaguar

Au trecut 12 ani de la lansarea primei masini Formula One, insa Jaguar se reintoarce pe pista de curse cu o echipa de Formula E- ce va avea loc in sezonul 2016-2017. Seria, care urmeaza sa intre in cel de-al treilea sezon al anului viitor, este o versiune complet electrica F1, cu un singur scaun hich-tech al masinii, ce poate ajunge la viteze de 225 kilometri la ora. Exista insa si o mica problema: soferii sunt nevoiti sa isi schimbe masina la jumatatea cursei pentru ca exista sanse foarte mari ca masina sa ramana fara baterie.

Jaguar a anuntat nu numai ca va avea o echipa intreaga care va munci pentru cursa din sezonul urmator, dar va utiliza cunostintele acumulate si tehnologia de ultima generatie pentru a lansa planurile sale de creare de masini electrice. Constructorul de masini brtanic, detinut in prezent de firma indiana Tata Motors, se va alia cu echipa Williams Advanced Engineering pentru a lansa proiectul Formula E- compania care a ajutat la dezvoltarea supermasinei hibride C-X75, fiind masina ce a fost utilizata in cele ma recente aparitii ale lui James Bond, din filmul Spectre.

Campionat Formula One

„Campionatul ne va permite noua sa testam tehnologiile noastre avansate in conditii extreme de performanta. Convingerea mea este ca in urmatorii cinci ani de zile vom vedea mai multe schimbari in lumea auto, comparativ cu ultimele trei decenii. Viitorul inseamna a fi mai conectat si mai durabil; electrificarea si tehnologiile usoare devin din ce in ce mai importante, fortand urbanizarea sa creasca”.

Jaguar, care si-a prezentat noua masina recent, sustine ca nu a gasit inca un nume pentru aceasta serie. James, Barclay, director al echipei Jaguar, sustine: „Cu planurile noastre de viitor, Formula E este o alegere excelenta si credem ca benificiile sale sunt enorme. Avem foarte multa treaba pentru a ajunge inainte de prima cursa, insa speram ca am putea face ca Jaguar sa devina noua generatie de masini Formula One”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*