Inovatii tehnologice in 2013

Oculus RiftUn proiect popular marca Kickstarter a dus visul jocurilor virtuale aproape de realitate cu un pas in fata.Va putea oare Oculus Rift sa ridice un total nou sector si sa schimbe pentru totdeauna ideea jocurilor de tip first person?

Cel mai vechi vis legat de o expunere reala a jocurilor este intr-un sfarsit pe un oarecare orizont datorita noii inventii numita Oculus Rift. Dispozitivul tip ochelari, 3D aduce rendare steroscopica a jocurilor si un camp vizual de 110 grade, fapt ce ajuta utilizatorii sa creada ca sunt in lumea jocului si nu in fata unui ecran. Cu toate acestea, vor trece ani poate pana ce aceasta inventie sa devina una intr-adevar buna si cu un real potential in lumea gaming-ului.

Urmatoarea inventie de luat in seama este Camera Samsung Galaxy cu Android. Android domina deja smartphone-urile si tabletele asa ca Samsung a lansat o camera foto compacta cu toate aplicatiile Google Play necesare pentru a distribui pozele tale.

Smartphone-urile au depasit camerele compacte datorita usurintei prin care se pot distribui fotografii in retelele de socializare sau prin email. Cu toate ca din ce in ce mai multe fotografii sunt astazi distribuite, calitatea lor per total nu mai este chiar atat de mare.

Samsung a reusit sa gaseasca raspunsul evident si totusi inovativ, pentru aceasta problema. A atasat la o camera compacta cu un senzor imens de 16 megapixeli un sistem de operare Android. Multumita integrarii Google Play, fotografii pot accesa cu usurinta aplicatii ca Facebook, Twitter, Instagram, Flickr, Camera+, Photoshop Mobile si tot restul aplicatiilor care permit editarea si distribuirea fotografiilor prin intermediul Wi-Fi sau 3G.

Camera are deasemenea un ecran touchscreen de 4,8 inch si acelasi procesor Quad-core ca al Galaxy S3. Deasemenea are GPS prin intermediul caruia se pot completa campurile de geo-tagging cand urci fotografii pe o retea.

Tu care din cele doua dispozitive l-ai dori mai mult?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*