Infrumuseteaza gradina cu pitici

94195O gradina bine ingrijita se admira cu drag ; si mai mult cand este vorba de una infrumusetata de pitici de toate felurile. Istoria lor ii recomanda si mai mult decat atat partea estetica este cea care face ca totul sa capete o imagine greu de uitat.
Sunt draguti si puncte marcante in gradina, in verdele parca nemarginit. Gama de pitici de gradina este variata si pentru fiecare pretentios in parte.

Istoria piticilor de gradina

Primul element de decor de acest gen dateaza din urma cu peste 150 de ani, element ce a fost realizat de germanul sculptor Phillip Griebel. Desi la un moment dat se interzisese prezenta acestora au ramas in actualitate si continua sa o faca. Din acest punct de vedere se observa si astazi o tendinta de acest gen.

De ce preferinta pentru pitici de gradina. Au fost considerati inca de la primele lor aparitii ca fiind un element de noroc, in plan simbolic considerat a fi ca un talisman. Pentru sporul casei si ca semn de bogatie, ca unealta aducatoare de vesti bine. Si nu trebuie sa fii superstitios sa crezi asta caci te incanta in simpla lor prezenta.

In zilele noastre au si aspecte practice caci multi spun ca tin la distanta anumiti inamici departe de gazonul perfect tuns si frecvent ingrijit. Nu se apropie niciun catel, pisica sau cine stie ce musafir nepoftit caci piticul, desi static, da impresia unei prezente ce pur si simplu sfideaza teama si te pune pe fuga. Nu sunt infricosatori insa pentru cei ce trebuie in ceas de seara umbra lor este suficienta cat sa “apere” teritoriul.

Piticii de gradina sunt de asemenea si cei care se asociaza cu ideea de spiridus. Interpreteaza cum crezi insa o lume de poveste, un colt rupt ca din rai merita atentia ta in cele mai mici detalii si prin urmare ajung sa fie elemente de decor fara egal. Gradina parca prinde viata, totul in jur pare de un magnific aparte.

Trecand la partea concreta si practica de a amenaja spatiul verde de care dispui cu pitici colorati ar trebui sa tii cont de faptul ca nimic nu este la intamplare. Asa se face ca ar trebui sa urmezi un anumit stil. Varietatea de comici barbosi iti ofera sansa de a alege o multime de chipuri insa mai bine sa te mentii pe un anume stil pentru ca ce-i prea mult strica. Altii sunt si superstitiosi si considera ca mai bine aleg un numar impar. Poti tine cont si de asta insa mai important este sa alegi o culoare si inaltime care sa se potriveasca perfect in cadrul gradinii tale.

Sunt rezistenti tocmai creati pentru a se expune la exterior, sunt colorati si atragatori, adevarati magneti de priviri- piticii de gradina sunt din ce in ce mai populari, deocratiuni pentru gradini care vor anima intreg spatiul. Cum sa nu ti-i doresti si tu?!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*