India o minune arhitecturala

Despre Taj MahalCa un rezultat al istoriei schimbatoare a Indiei, ultimii ani i-au oferit Indiei o rezerva bogata de design-uri arhitecturale. Trecutul Indiei este un mozaic ce amesteca design si concepte din toata lumea.

Mark Twain a spus ca pe cat este el capabil sa judece, nimic nu a ramas nefacut, fie de om sau de natura, pentru a face India cea mai extraordinara tara pe care soarele o viziteaza, nimic nu pare uitat si nimic nu pare trecut cu vederea.

Este dificil sa definesti arhitectura Indiana, din cauza fluxurilor de genii artistici ce au imbogatit-o. In timpul secolurilor timpurii a Indiei antice, Sthapatya shastra si Vastu shastra au fost realizate ca stiintele originale din spatele stilurilor de construit si desgin-uri. Pe cat a trecut timpul, imparatele vaste si regatele au trecut si au mers mai deaprte, ficeare conducator cu succes incercandu-si norocul sa imbogateasca cultura Indiei si mostenirea in modul construirii si stilului de design. De la Mughals, Rajputs, Britanic, pana la Franta, Portugheza si multi alti au calatorit in India pentru a face schimburi sau pentur a cuceri si a se aseza, cu totii au lasat urme.

Sunt cateva parti ale lumii care de indata ce sunt vizitate, intra in sufletul tau si nu mai ies. Pentru mine, India este un astfel de loc. Cand am vizitat-o prima data, am fost uimit de bogatia acestui taram, de frumusetea sa nemaipomenita si arhitectura exotica, de abilitatea sa de a supraincarca simtulrie cu intensitate pura concentrata de culori, mirosuri, gusturi si sunete. Am vazut lumea in alb si negru cand am fost adus fata in fata cu India, am experimentat totul in tehnicolora nemaipomenita.

Templul Kailash

Templul Kailash reprezinta o conjunctie unica a doua stiluri dominante, arhitectura de pestera Budista si stilul de templu Hindu. Templul este o sculptura in piatra monolitica enorma intr-o forma nemaipomenita.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*