Increderea in propria persoana

mujer-sonriente-feliz-con-buena-actitud-pulgar-arribaOrice om a suferit la un moment dat o deceptie cauzata de pierderea unei persoane dragi sau de alte lucruri. Se intampla de foarte multe ori ca lucrurile sa fie atat de incurcate incat persoana care a suferit deceptia sa nu isi doreasca sa mearga mai departe si chiar sa nu mai aiba incredere in propria persoana.

Increderea de sine este cel mai important lucru care poate face minuni personalitatii unei persoane. Inainte de a avea incredere intr-o persoana trebuie sa faci astfel incat sa ai incredere in tine in primul rand. Care sunt modalitatile perin care iti poti recapata increderea?

Metodele de a-ti imbunatati increderea in tine sunt numeroase siin plus, fiecare persoana are cai diferite si personalizate. Iar daca increderea in tine este crescuta, multe lucruri bune ti se pot intampla in viata, pentru ca totul porneste de la tine.

Nu exista nici un motiv, cat de mic, sa te faca sa te simti inferioara celorlalti. Toti suntem diferiti, pentru ca altfel ar fi prea plictisitor, iar fiecare suntem unici in felul nostru, deci nu avem cum sa ne comparam. Fa o lista cu toate motivele pentru care tu crezi ca esti inferioara celorlalti, iar in dreptul lor scrie motivele pentru care nu este asa. Daca nu iti vine nici unul in minte intreaba-ti o prietena de incredere, sigur va gasi motivul care sa te razgandeasca!

Ce alta metoda de a-ti imbunatati incredea in tine, decat sa vorbesti cu familia si prietenii? Nu trebuie sa ii suni doar cand ai probleme. Simpla comunicare cu ei, sa stii ca sunt bine, uneori sa ii ajuti sa rezolve micile probleme zilnice te ajuta sa te simti mai bine si sa ai o stare de spirit optimista.

Nu uita, nimeni nu este perfect! Micile imperfectiuni fac fiecare om unic. Exista si oameni care se cred perfecti, dar cei din jurul lor le remarca micile defecte.

Trebuie sa recunosti ca ai tu propriile defecte si s ale corectezi pe cat posibil. Nu trebuie s afaci vizibile aceste defecte.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*