Importanta contabilitatii pentru o firma

contabilitateAstazi, orice tip de firma infiintata are nevoie categorica de contabilitate pentru a putea functiona corect, eficient si in legalitate cu legile si normele sistemului economic oficial din tara noastra. Pentru a ceasta, toate firmele au pe cineva care le ofera servicii de contabilitate. In acest domeniu, se intalnesc 3 mari moduri in care firmele beneficiaza de contabilitate. Primul in reprezinta prezenta unor contabili sau a unui contabil in cadrul firmei, contabil care se ocupa de toata activitatea de contabilitate a firmei respective.

Cel de-al doilea mod este modul in care o firma mica sua mijjloce apeleaza la un contabil expert care in legalitate, lucreaza pe cont propriu pentru a tine contabilitatea mai multor firme. Ultimul mod, fiind unul din cele mai folosite, este apelarea la o firma de contabilitate. In cadrul unei astfel de firme, contabilitatea este tinuta pentru mai multe alte firme insa de mai multe persoane, contabili experti, fiecare cu aria lui de specializare si cu indeletnicirile lui. Astfel, desi tinand constant contabilitatea mai multor firme, o firma de contabili experti se detaseaza cu mult de celelalte doua moduri prin faptul ca ofera servicii complexe si complete.

Gandeste-te doar asa: zilnic, mai multe persoane, experte, se vor ocupa de tot ce inseamna contabilitate pentru o firma si tu nu va trebui sa iti faci nici o grija. Mai mult decat atat, nu va trebui sa cheltui in plus pentru a tine un contabil sau mai multi contabili la tine in firma. O firma de contabilitate, de si lucrand pe principiul pe care lucreaza si un contabil expert pe cont propriu, are mult mai multe de oferit.

Apeland la astfel de firme, nu trebuie sa-ti faci nici o grija pentru ca nu iti vor mai ramane lucruri de facut, ei ocupandu-se atat de contabilitate financiara si de gestiune cat si de state de plata, rapoarte si tot ce tine de acest domeniu al contabilitatii.

Nu uita ca pentru orice firma, este necesara si obligatorie colaborarea cu un contabil. Mai mult decat atat, multe firme au nevoie si de consultanta fiscala si cand vine vorba de asta, afla ca rar vei intalni contabili privati care sa iti ofere si acest serviciu.

Bineinteles, te vei putea bucura categoric de el daca apelezi la o firma de contabilitate car sa aiba si un consultant fiscal. Un contabil este singura persoana care poate prezenta autoritatilor toata situatia patrimoniala a unei firme. El va intocmi mereu absolut toate documentele care privesc orice tranzactie si procedura financiara si va tine evidenta tuturor valorilor pentru a putea stabili performanta financiara a unei firme. Toate acestea le poate oferi un contabil obisnuit.

Intr-o firma de contabilitate insa, vei intalni contabili experti, persoane capabile sa iti ofere si mai multe servicii. Dintre cele mai importante servicii pe care ti le poate oferi un contabil expert se numara cele de certificari de sitiatii financiare, atat anuale cat si semestriale, expertize contabile si expertize judiciare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*