Hipsterii si totul despre ei

Noua, romanilor, ne vine destul de greu sa intelegem ce e aia un hispter. Nu numai ca persoanele de varsta a doua de la noi nu inteleg acest fenomen in masa al ultimilor patru ani in lume, ultimii doi ani la noi, dar nici unii tineri nu par sa fie in tema cu acest subiect.

Lumea unui hipster

De fapt, un „hipster” este o persoana ce traieste cu preponderenta in mediul urban, ce pare sa combine mai multe stiluri, comportamente si gusturi in materie de moda. Acestia sunt adesea asociati cu genul de muzica „indie”, „alternative” si au un gust destul de deosebit in alegerea articolelor vestimentare.

Combina piese reprezentative pentru diferite stiluri, „vintage”, „second-hand”, de obicei tipuri mai „oldie” de haine, pe care insa le imbina si le persnalizeaza dupa stare si dupa vreme. Mai sunt numiti si „boemi” si ii recunosti pe strada dupa clasica palarie neagra, de stil masculin, atat in cazul fetelor, cat si in cazul baietilor.

Hipsterii sunt sau vor sa para cat mai independenti, oarecum rebeli, nu le pasa daca cineva se uita putin mai lung dupa ei sau daca cineva exaclama ceva aducand a neintelegere.  De obicei, nu le pasa de organizatiie politice, nu tin cu vreun partid anume sau cu vreo anumita putere, tin sa nu le pese prea tare de cine conduce lumea sau statul de unde fac parte, ghidandu-se dupa propriile idei si gandiri.

In legatura cu felul in care mananca, acestia tin foarte mult la aspectul lor fizic, fiind fie vegetarieni, fie consumand doar alimente bio si organice, pentru a fi in concordanta si cu mantra in care cred. De obicei, hipsterii isi petrec timpul ori in cuplu, persoana de langa ei necesitand a fi tot ca ei, ori in grupuri de prieteni, cu aceleasi preocupari si pasiuni.

Fie ca ii intalnesti pe strazi, afisandu-si cu nonsalanta stilul incnfundabil, fie ca ii vei zari prin parcuri sau pe scarile vreunui muzeu, ii vei recunoaste dintr-o mie, stilul lor in ansamblu fiind foarte deosebit de al celorlalti.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*