Hidrantul Spartan Sigelock

Hidrant Spartan SigelockCainii le iubesc. Copii de la oras le iubesc in timpul verii. Soferii care cauta un loc de parcare le urasc. Un pompier ce s-a pensionat, din New York City, a refacut hidrantul de incendiu, primul redesign in 100 de ani ale acestuia.

George Sigelakis, cofondatorul Sigelock Systems ce a fost un pompier in New York City pentru 15 ani, si-a numit redesign-ul Sigelock Spartan. Nevoia de un redesign vine dupa 2 probleme ale hidrantului de incendiu clasic. Majoritatea hidrantelor sunt realizate din fonta, ce se erodeaza in timp, ducand la probleme de scurgeri si fisuri. Sigelakis a refacut fonta cu materiale rezistente la coroziune, cum ar fi inox si fonta ductila, iar invelisul acestui redesign previne si mai mult rugina.

O alta problema cu hidrantul clasic este ca este prea usor de deschis. Asa ca Sigelakis a cautat o metoda de a imbunatati siguranta hidrantului, aceasta versiune necesita o unealta speciala care exercita 1360 de kilograme de forta interioara pentru a deschide Spartanul.

Unul din 6 hidrante de incendii clasice, in Newark, New Jersey, nu functioneaza, potrivit unui raport din 2013. PHoenix, Arizona cheltuie 3 milioane de euro pe an pentru administrarea hidrantilor de incendiu, in Filadelfia, hidrantele de incendii deschise ilegal ii costa pe platitorii de taxe 1 milion de dolari in fiecare an.

Hidrantul de incendiu pe care il stiam, este in general realizat ca inventie a lui Frederick Graff Sr., inginerul sef al lui Philadelphia Water Works, in anul 1801. Ironic, desi Graff se crede ca ar fi tinut patenta pentru hidrantul de incendiu clasic, biroul de patente din Washington D.C. a ars in anul 1836, distrugand toate inregistrarile patente ale Statelor Unite ale Americii, Graff era printre ele.

Hidrantele Sigelock Spartan sunt realizate in Franklin, Pennsylvania, unde primul hidrant Sigelock Spartan a fost instalat in 2010. Acum, 150 din cele actualizate opereaza in 11 state. Hidrantele costa 2.700 de dolari fiecare.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*