Greseli comune de igiena

Sanatatea este unul din cele mai importante aspecte pe care le luam in considerare atunci cand ne gandim la ceea ce este bine pentru noi, in situatia in care sa fim lipsiti de bacterii si de microbi. Poate ca cele mai multe actiuni ale noastre le facem in graba sau uitam sa le facem, ceea ce nu face decat sa favorizeze o igiena inadecvata.

Ideal ar fi sa ne spalam pe fata in fiecare zi, pentru ca si pielea uscata are nevoie de hidratare nu doar o data pe zi. Daca avem un ten gras este bine sa nu folosim sapun de fiecare data si sa utilizam in schimb o crema hidratanta pentru a ne pastra pielea neteda.

Parul trebuie si el spalat, dar nu zilnic, ci la un interval egal de 3 zile, pentru a preveni matreata si de a ajuta la formarea sebumului. Trebuie sa ne asiguram sa ne spalam si varfurile parului cu apa calda si sa evitam utilizarea apei reci. Daca tot este sa vorbim de apa, ati numarat vreodata cate pahare de apa consumati pe zi?daca nu, trebuie sa stiti ca trebuie sa bem minim 8 pahare de apa pe zi pentru a ajuta functionarea corecta a sistemului digestiv si pentru a elimina toxinele din corp.

accesorii-baieUnii oameni au obiceiul de a folosi o pereche de sosete timp de doua sau trei zile la rand, incat nu stiu ca este cel mai indicat sa schimbe ciorapii zilnic pentru a evita unele infectii intre degete. Prin urmare si o igiena corecta a picioarelor nu trebuie sa lipseasca. Sosetele si articolele vestimentare trebuie spalate la intervale regulate de timp, in special in cazul in care aveti obiceiul de a purta o camasa de noapte mai multe seri la randul. Ideal ar fi ca in baie sa detineti si unele accesorii precum dozatoare de sapun, uscator de maini sau sapun lichis si role de baie, produse pe care le regasiti si pe www.higiene-lacroix.ro.

Daca esti un iubitor de fitness, ar trebui sa stiti ca tinuta de la antrenamentul purtat trebuie spalat in fiecare zi. De asemenea, atunci cand organismul exercita sudoare si ulei de piele, iarpielea nu este curatata imediat, se pot naste unele alergii ale pielii sau unele semne de acnee. Acestea pot deveni fungice, pecingine sau chiar infectii ale stafilococilor. Nu este indicat sa facem aceasta actiune cu un servetel umed, pentru ca in aer persista o multime de bacterii si virusi rezistente la unele chimicale.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*