Google achizitioneaza drawElements

TelefonGoogle a achizitionat o firma Finlandeza specializata in analiza grafica 3D mobila, o miscare care va ajuta gigantul cautarilor in software-ul sau pana la o varietate de optiuni hardware a smartphone-urilor. Compania de inceput, drawElements, se concentreaza la cum sa optimizezi grafice complete pentru diferite piese de hardware mobil.

Compania a postat pe pagina principala a website-ului sau, ca sunt captivati sa anunte ca se alatura Google, multumita tuturori care i-au ajutat in decursul drumului, suntem multumiti pentru sprijinul lor. In lunile urmatoare vor lucra cu colegii de la echipa Android pentru a incorpora tehnologie in suita de teste a compatibiliatii.

Google nu a raspuns imediat la cererile de comentarii. De cand dispozitivele mobile s-au imbunatatit in complexitate, hardware-ul le-a folosit pentru a deveni mai variata. Problema este cunoscuta ca si fragmentare, ce le poate permite flexibilitatea in alegeri in ceea ce merge in telefon, dar frustrarea producatorilor incercand sa creeze un program ce ruleaza pe aceste sisteme.

Google a avut probleme particulare in produsul sau de Android, a scris Elliot Bowerman, vice presedintele de marketing la firma de software Soucebits, intr-un post de pe blog recent in Linkedin.

Bowerman a adaugat ca dispozitivele mobile se schimba rapid si variaza foarte mult, insa pot atrage oameni care cauta anumite caracteristici de hardware.

Fragmentarea Android este o problema uraisa. Faptul ca sunt sute de dispozitive hardware diferite ruland pe jumatate de duzina de versiuni diferite de OS-uri Google, face sa fie enervant pentru utilizatori, dar face in special o problema devastatoare pentru producatori care incearca sa faca o afacere din ecosistemul Android.

Achizitia lui drawElements vaa ajuta Google sa se adreseze acestor probleme, a scris Dmitri Sarle in ArcticStartup, un blog care urmareste companii startup. Detaliile financiare inca nu au fost lansate, desi ArcticStartup crede ca va fi o suma de 8 cifre de dolari.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*