Fereste-ti copilul de pericolele internetului

In ziua de azi pericolele ne pandesc la tot pasul, si mai ales daca este vorba despre copii. Inca de la o varsta frageda ei au acees atat la televizor cat si la internet. Si bineinteles exisat lucruri pe care copii nu ar trebui sa le vada, nici sa le auda.

Bineinteles internetul are atat efecte pozitive cat si negative. Copii pot deveni foarte usor victimele internetului. Copilul are nevoie sa comunice cat mai mult mai ales cu cei din jur, sa faca activitati dinamice, iar internetul nu este o solutie tocmai grozava pentru ei.

Din pacate acum laptopul si tableta sunt concepute de catre copii ca niste jucarii. Daca copii stau prea mult la calculator ajung sa sufere de anumite boli sau sanatatea sa le fie afectata. In primul rand copii isi pot distruge in acest fel coloana vertebrala ajungand sa sufere de scolioze sau cifoze. De asemenea pot suferi si de dureri de cap, ameteli sau chiar dificultati de vedere.

Si creierul nostru este afectat mai ales daca stam prea mult in fata unui ecran. Adolescentii sufera de tulburari care sunt asociate dependentei de internet, tulburari emotionale sau chiar fobie scoalara. Internetul este dechis oricui asa ca oricine poate vedea ce postezi. In acest fel tinerii pot fi pacaliti foarte usor.

Este necesar ca parintii sa discute cu copii legat de riscurile pe care le implica internetul. De asemenea este important sa spui copiilor ca daca cineva ii ameninta sa comunice acest lucru. Se pot instala aplicatii de filtrare a accesului la internet dar si de monitorizare a activitatilor pe calculator. Stabiliti cu copii in ce conditii poate sa foloseasca internetul. Nu ii intrezice-ti excesiv sa il acceseze deoarece poate merge la alt coleg sa il foloseasca.

De asemenea trebuie sa le explicati copiilor ca nu tot ceea ce vad si citesc de pe internet este neaparat adevarat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*