Femei cu talie si barbati cu patratele

Cuplul perfect
Cuplul perfect

Cu totii stim ca societatea are asteptari greu de indeplinit din partea femeilor. Acestea trebuie sa aiba o anumita inaltime si talie, sa fie mereu aranjate si cochete, sa nu prezinte un fir de par pe corp in afara celui de pe cap, sa poarte tocuri, sa fie dragute si amuzante, sa lase o impresie buna, sa nu bea prea mult sau sa fumeze pe strada. Cu alte cuvinte, ca femeie, trebuie sa-ti faci o lista cu ceea ce trebuie sa faci si ce sa nu faci si sa o tii mereu cu tine, pentru a nu incalca vreo „regula”.

Ce usor este sa fii barbat. Nu e nevoie decat sa te speli pe dinti si sa-ti piepteni parul, sa ai hainele calcate … si cam atat. Daca faci glume prosesti sau porcoase, daca bei prea mult, daca ai par la sub brat, daca ai burta etc, mereu se aplica scuza „e barbat”. Uneori, e folosita cu sens peiorativ, insa si atunci i se aplica drept scuza: „e barbat, ce sa te astepti de la el, normal ca bea peste masura, asa fac toti.”

Insa, in ultima vreme, nici barbatii nu mai scapa asa usor. O moda mai degraba comica este cea a barbatilor care se epileaza pe corp. Inteleg ca unelor femei nu le place parul de pe spate, sa spunem, insa cand ajungi sa te epilezi pe maini … nu stiu ce sa spun, doar pot sa rad.

Insa, daca aceasta cerinta este mai usor de indeplinit, de la fizicul barbatilor exista asteptari si mai mari decat ca de la o femei. In timp ce o femeie trebuie doar sa tina regim (nu ca e o treaba usoara neaparat), de la barbat exista acum asteptarea sa aiba patratele. Fie ca le vezi pe strada, pe internet sau intr-o revista, peste tot gasesti anunturi care iti spun ca „aici faci masa musculara” si iti prezinta modele specializate in astfel de reclame.

Bineinteles, nu e imposibil sa obtii acele patratele atat de dorite de femei, insa pentru asta ai nevoie de timp. Trebuie sa tii un regim (dupa cum ziceam ca si femeile sunt nevoite), sa ai forta necesara sa depui efortul pentru a obtine corpul tonifiat la care se viseaza si, cel mai greu, de timpul necesar. Cand esti fotomodel, meseria ta consta in a arata bine. Pentru restul, insa, in secolul vitezei, in care trebuie sa te imparti intre loc de munca, familie, prieteni, relatie si timp liber pentru tine, pare imposibil sa mai poti sa ai si o astfel de grija pe cap.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*