Facebook si restul

Ma tot gandeam in ultima vreme la ce a insemnat Facebook-ul atat pentru comunitatea deja existenta in online cat si pentru toti cei care au venit odata cu Facebook-ul in online. Am auzit pana acum povesti zeci cred despre cum Facebook-ul s-a dovedit a fi mai mult decat util sau mai mult decat dezastruos pentru multi.
Prieteni care s-au pierdut de ani, sa-u regasit cu ajutorul Facebook-ului. Parintii si-au gasit copii pierduti, copii si-au gasit parinti etc. Hotii au aflat cand o doamna este plecata de acasa (facea check in-uri obsesive) pentru a-i sparge casa.

Totusi, anul acesta Facebook implineste 10 ani de existenta si devine astfel cea mai populara si cea mai logeviva retea de socializare din istoria omenirii, cu minusurile ei dar mai ales cu toate plusurile pe care le aduce.

Gandindu-ma la asta mi-am adus aminte de ce spunea la un moment dat unul din cei mai bogati oameni de pe pamant:

  • Steve Jobs a renuntat la facultate si a fondat Apple
  • Mark Zuckerberg a renuntat la facultate si a fondat Facebook
  • Bill Gates a renuntat la facultate si a fondat Microsoft
  • Tu daca renunti la facultate, ajungi sa lucrezi la MC Donalds

De ce Facebook si restul?

Cand am spus in titlu Facebook si restul m-am gandit la faptul ca Facebook a reusit la propriu sa inghita toate retelele de socializare existente ramanand de multi ani in fruntea clasamentului in acest sens. Facebook este folosit astazi de marea majoritate a populatiei cu acces la internet si asta cred ca spune destul de multe.

Facebook este util in acelasi timp si pentru afaceri, fiind una din cele mai utile si mai putin costisitoare metode eficiente de promovare in mediul online. Daca Hi5-ul a cazut a facut-o pentru ca nu era nimic altceva decat un album online. Ei bine, Facebook-ul a reusit mult mai mult de atat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*