Economia calea spre bogatie

EconomiiEconomia, nu este un cuvant prea atragator, nu este asa? Majoritatea dintre noi ne ingrijoram ca a fi economi, inseamna sa traiesti o viata pustie, deprimanta, pierzand lucrurile esentiale din societatea normala.

Adevarul este ca, economia, inseamna sa aplici putina gandire in modul in care iti cheltui banii. Nu totul tine de a fi ieftin sau nefericit, tine de a prelua controlul.

De ce ar trebui sa ii oferi economiei a doua sansa?

Nu urasti cand cheltui prea multi bani din cauza unei mici greseli? Poate ti-ai uitat telefonul in autobuz si acum a trebuit sa-ti cumperi altul. Sau ai uitat sa depui un cec in banca atat de mult timp incat nu mai este valid. Sau a trebuit sa platesti o amenda, din cauza ca ai uitat sa-ti duci cartile de la librarie inapoi. Si nu iubesti cand putina inteligenta iti salveaza o multime de bani?

Poate ai gasit un costum fantastic pe ebay, pentru jumatate de pret ca in magazine. Sau ai comparat pretul acelui nou televizor in cateva diferite magazine, si ai salvat 100 de dolari. Sau ai aflat cum sa repari ceva, in loc sa cumperi una noua.

Ei bine, ai vazut ce inseamna mentalitatea economa deja. Sa fii econom inseamna :

  • Sa-ti pese de banii tai si sa incerci sa nu ii irosesti, indiferent daca este in moduri pe care il poti observa, cum ar fi sa-ti pierzi portofelul sau cele mai putin evidente, cum ar fi sa-ti platesti facturile prin cec, cand ai primi un discount la folosirea cardului.
  • Stocarea mancarurilor favorite cand sunt la vanzare.
  • Imprumutarea cartilor din libraria locala sau folosind un anticariat.

Totul tine de valorizarea banilor si castigarea lucrurilor mai bune din ele, asigurandu-te ca cheltui pe lucruri pe care le vrei cu adevarat si iti sunt folositoare

„Calea catre bogatie depinde de doar doua cuvinte, industrie si economie” – Benjamin Franklin

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*