Echipamente pentru alpinism si ski

pantalon ski

Alpinismul este o forma mai diferita de sport, care presupune anumite riscuri si unde nu se pot face prea multe greseli. Prin urmare, echipamentul pentru alpinism montan este ceva mai diferit fata de cel de alpinism pe roci, cu toate ca ambele sporturi au ceva in comun. Poate ca cea mai cunoscuta piesa de alpinism este carabiniera, care reprezinta un carlig din metal de diferite dimensiuni ce are o clapeta cu deschidere catre interior si care se utilizeaza ca element de legatura pentru asigurarea in coarda a alpinistilor. Ei bine, echipamentele pentru alpinism montan au o importanta deosebita in timpul unei urcari pe munte.

Hamurile sunt, de asemenea, piese ce fac parte din echipament si care asigura siguranta alpinistilor in timp ce acestia urca pe trasee abrupte sau cu un grad de dificultate mai ridicat. Hamul se aseaza in jurul taliei. De asemenea, alpinistii folosesc si un instrument numit topor de gheata sau piolet. Pioletii sunt facuti special pentru catararile pe verticala si sunt utilizati impreuna cu alte piese de echipament montan, cunoscute sub numele de crampoane- acestea sunt reprezentate de dinti ascutiti din metal care se aseaza pe bocancii alpinistului pentru a ajuta la mersul pe gheata. Pioletul trebuie ales cu atentie, in functie de traseu, astfel incat sa raspunda pe masura la dificultatile intalnite in drumetie.

In plus, exista franghii special concepute, fiind piese foarte frecvente in echipamentul de alpinism. Astfel, exista doua tipuri generale de franghie: statice si dinamice. Cele statice nu se intind atat de tare precum cele dinamice si nu sunt destinate pentru ancorare in alpinism. Franghiile dinamice, pe de alta parte, sunt folosite pe post de suport in timpul urcarii si se intind pentru a sprijni greutatea alpinistului, astfel incat acesta sa nu cada.

De asemenea, intreg echipamentul trebuie ingrijit periodic astfel incat sa nu ajunga sa fie inutilizabil sau sa creeze probleme in timpul escaladarii. In plus, expertii sustin ca inspectia cablului si a franghiilor este necesara pentru a se asigura o utilizare cat mai eficienta.

Imbracaminte de ski

Dar, cei care iubesc muntele si alpinismul, cu siguranta sunt indragostiti si de ski. Insa, in ambele cazuri se cere un echipament vestimentar adecvat, astfel incat sa asigure mentinerea temperaturii corpului si sa protejeze impotriva frigului. Exista mai multe aspecte care trebuie luate in considerare atunci cand se aleg hainele pentru ski sau munte, in functie de preferintele catre fibre, confort, fashion sau alte elemente. Dar, cel mai important lucru in alegerea hainelor pentru ski consta in faptul ca acestea ar trebui sa tina de cald.

Alegerea materialului pentru imbracamintea de ski este un lucru ce tine doar de preferintele proprii. Unele companii comercializeaza echipamente de ski sintetice, care tind sa se usuce mai repede si care sunt mai usor de spalat. De asemenea, fibrele sintetice pot fi perfecte daca se doreste pastrarea temperaturii corpului la o valoare cat mai optima. Fibrele naturale, cum este si bumbacul, matasea sau lana, sunt chiar mai eficiente, din moment ce sunt izolante si resping apa.

Imbracaminte ski Craimont.ro

Astfel, daca iti doresti sa iti gasesti un echipament de ski cat mai eficient din punct de vedere calitativ, atunci vei gasi diferite piese vestimentare si pantaloni ski material de calitate de la Craimont.ro. In plus, daca esti iubitor de drumetii pe munte si in natura, atunci la www.craimont.ro vei gasi tot ceea ce ai nevoie: corturi, saci de dormit, rucsacuri si genti, imbracaminte si incaltaminte speciala, accesorii pentru alpinism si pioleti, echipamente pentru drumetii, articole pentru camping si echipamente de iarna. Asadar, o iesire in natura trebuie sa fie descrisa de siguranta, iar din aceasta cauza recomand alegerea echipamentelor furnizate de Craimont.ro.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*