E ok sa stingi PC-ul sau laptopul direct de la buton

computer-long-press-power-button

Foarte multi utilizator ai unui pc au invatat candva ca nu e bine sa il stinga direct de la butonul unitatii. Acest lucru creea probleme in mileniul trecut insa nu mai este cazul in zilele noastre. Astazi e sigur sa inchizi calculatorul direct de la butonul unitatii.

Aceasta informatie este importanta mai ales pentru cei care se chinuie sa gaseasca o comanda de shut down in Windows 8 unde nu este nici un astfel de buton evident.

De ce calculatoarele vechi nu puteau fi stinse de la buton

Daca ati folosit vreodata window 95, probabil ca va amintiti foarte clar sistemul de inchidere. Intai trebuia sa mergeti la Start, sa dati click pe Shut Down si mai apoi sa asteptati linistiti pana ce sistemul termina tot ce avea de facut. Cand era bun de inchis, va era afisat pe ecran un mesaj care va spunea „it is now safe to turn off your computer”.

Butonul magic nu era astfel o solutie in acele zile. Cand il apasai, avea functia unui intrerupator: oprea brusc alimentarea cu curent. Daca ai fi facut asta atunci, cel mai probabil la deschiderea calculatorului trebuia sa astepti ScanDisk-ul sa incerce sa repare problemele facute de stingerea automata.

De ce noile dispozitive pot fi stinse fara probleme de la buton?

Calculatoarele vechi foloseau o tehnologie desttul de slabuta. Astazi, cand apesi butonul de stingere, calculatorul nu se mai inchide automat. El trimite un semnal sistemului de operare sa se inchida.

Deasemenea, si atunci cand dai shut down, sistemul trimite un semnal calculatorului sa opreasca alimentarea cu curent. Astfel, oricare din metoda ai folosi, ele nu depind una de alta si nu este absolut nici o problema sa inchizi calculatorul direct de la buton.

Deasemenea, daca sistemul are o eroare si este „inghetat” doar tine apasat butonul pana stingi calculatorul. Nu uita insa ca in acest mod poti pierde data care nu s-au salvat insa calculatorul tau nu va pati nimic.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*