Diferentele de varsta in cuplu

Daca inainte diferenta de varsta in cuplu era privita intr-un mod suspect, astazi relatiile cu persoane mai in varsta sau mai tinere sunt din ce in ce mai frecvente si mai practicate.Diferenta de varsta poate fi privita ca o oportunitate de a prospera intr-o relatie mult mai matura. Sau dimpotriva, dorinta de a lua  „o gura de aer proaspat „. Acest caz este cel mai clasic, si mai des intalnit care, contrat aparentelor este cel mai discutat.De cele mai multe ori cand ne gandim la o diferenta de varsta intre parteneri, de obicei cand intalnim femei tinere casatorite cu barbati in varsta asociem aceasta legatura cu faptul ca femeia cauta un  oarecare statut social, o situatie materiala mai buna.

Femeile tinere care iubesc barbati mult mai in varsta,au tendinta de a cauta inconsient imaginea unui tata.De asemenea, am auzit afirmatii cum ca acestea s-au plictisit de barbati de varsta lor.Ele gasesc o companie bazata pe maturitate, experienta de viata, deschidere si uneori de stimulare intelectuala, ceea ce nu gasesc, probabil, la barbatii din aceeasi generatie.In plus, femeile au nevoie sa se simta protejate si in siguranta.

Barbatii care aleg o femeie mai tanara sunt de cele mai multe ori in cautare de reasigurare si nu pe puterea lor de seductie.Ei simt emotia, energia si tineretea pe care femeile le degaja.Pe scurt, barbatii vor sa se simta din nou „in viata „.

Un decalaj intre cele doua persoane poate aparea in opiniile, obiceiuile, modurile de gandire.In cele din urma tanara femeie se poate simti ca intr-o capcana, simte nevoia de altceva dupa un timp, dar si grija starii de sanatate a partenerului, care este in curs de imbatranire.

Bineinteles, nu facem referire la diferentele mici de varsta, cand mentalitatea este aproximativ aceeasi la ambii parteneri.

In cazul in care femeia este mai matura decat barbatul, lucrurile sunt putin diferite.Deoarece diferentele de varsta in care barbatul este mai matur decat femeia sunt mai dese, varsta este considerata mai mult un handicap social pentru femei decat pentru barbati.Desi pentru multe femei faptul de a se vedea la bratul unui barbat mult mai tanar este un subiect tabu, acestea nu ezita sa apeleze la tineri mult mai disponibili, mai putin absorbiti de munca, mai energici si mai dornici de viata decat barbatii din aceeasi generatie cu ele.Barbatii care fac aceste alegeri sunt atrasi de femei inflorite profesional, social si fizic.De multe ori, pentru barbati, ideea de a convietui cu o femeie mai matura este chiar un moft.

In concluzie, dragostea nu are varsta, iar relatiile in care se admit diferente de varsta pot fi chiar de succes.Totul depinde de modul de a gandi, de capacitatea fiecaruia de a se adapta unei vieti din nou tinere.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*