Dietele-o solutie sau o problema?

Fiecare femeie isi doreste sa arate cat mai bine, sa se simta cat mai frumoasa si apreciata de catre cei din jur. Noi, femeile, avem obiceiul de a ne compara intre noi si de a fi foarte atente la detalii.  Doua kilograme in plus la cantar sau un colacel de grasime ne pot face fie sa cadem de-a dreptul in depresie, fie sa decidem ca e timpul sa luam masuri serioase.

Problema este ca multe dintre noi isi doresc rezultate cat ma rapide si din aceasta cauza apeleaza la diete rapide si drastice, care nu numai ca nu sunt sanatoase, dared obicei nu pot fi tinute pana la capat si genereaza recastigarea acelor kilograme chiar si cu un surplus pe care nu il aveam inainte.

Acest fenomen poarta numele de efectul yo-yo si se datoreza faptului ca aceste diete dezechilibreaza metabolismul nostrum si ne fac sa acumulam din nou acele kilograme in plus.

Numarul maxim de kilograme pe carecorpul nostrum le poate da jos intr-o luna este trei. Oricare numar mai mare va dezechilibra arganismul si metabolismul. Foarte putine dintre noi stiu sa exista o multime de boli declansate de aceste dezechilibre metabolice aparute din cauza dietelor: bolile autoimmune, canecerul, cele cardiace, cele vasculare sau chiar unele tipuri de cancer,  toate sunt declansate de dezechilibre metabolice.

Exista tot felul de diete care pretend ca au rezultate spectaculoase, insa, in esenta, ele aduc organismului prejudicii care nu pot vazute pe loc si cu ochiul liber, ci in timp. O dieta drastica iti permite sa slabesti rapid, darte poate lasa bolnava fara sa stii.

O dieta ideala este aceea care iti permine sa ajungi la silueta ideala in un an sau chiar doi, si care consta in alimente sanatoase, fructe si legume, fara prajeli, o dieta combinata cu exercitii fiziceregulate si cu un stil de viata sanatos.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*