Dezactiveaza update-urile automate wordpress

De la versiunea wordpress 3.7 am asistat la o serie interesanta de schimbari. Acest update a fost focusat in mare parte pe inbunatatirea securitatii insa si alte lucruri interesante au fost adaugate odata cu aceasta versiune. De exemplu, de acum la orice update minor de genul: WordPress 3.7 to WordPress 3.7.1 va fi realizat automat de catre wordpress. Totusi, pentru multi acest lucru poate deveni o problema din mai multe motive.

Din acest motiv ne-am gandit ca nici pe site-ul nostru nu ar strica sa apara cateva informatii legate de modul in care poti dezactiva aceste update-uri automate.

Mai intai insa, cine si de ce ar vrea sa dezactiveze aceste update-uri automate in wordpress?

Pe platforma de blogging gratuita a WordPress, WordPress.com, aceste update-uri s-au facut intotdeauna in mod automat. Ei bine, de la versiunea WordPress 3.7, wordpress a decis sa adauge aceasta optiune ca una automata. Problema principala e ca multi nu vor sau nu sunt pregatiti pentru update-uri automate din diverse motive. De exemplu, multi utilizatori aleg sa-si customizeze platforma in felul lor astfel ca un update automat ar putea sa le dea tot site-ul peste cap. Ei au nevoie sa stie care sunt modificarile pe care le aduce un update nou pentru a putea efectua modificarile necesare si abia mai apoi sa faca update-ul, manual. Sunt utilizatori care au wordpress pe site-urile clientilor si au propriile metode prin care realizeaza update-urile. In final, sunt utilizatori care pur si simplu vor sa detina controlul asupra acestui aspect.

Doar sa nu credeti ca daca dezactivati update-urile automate, nu mai trebuie sa faceti update-uri. Veti primi notificari de fiecare data cand apare o versiune noua si e recomandat sa actualizati mereu platforma din motive diverse.

Pentru a dezactiva update-urile automate, procedati in felul urmator:

-mergeti la fisierul wp-cofig.php

-adaugati linia de cod de mai jos in fisierul respectiv

define( 'WP_AUTO_UPDATE_CORE', false );

Gata. De acum, wordpress nu va mai face update-uri automate ci vei fi capabil sa realizezi singur update-urile, atunci cand doresti.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*