Dezactivarea plugin-urilor si extensiilor

browsersIn Internet Explorer si Mozilla Firefox se numesc „Add-ons” iar in Google Chrome se numesc „extensii”. Fiecare browser major ofera galerii cu sute de extensii ce imbunatatesc experienta de browsing, adauga functionalitate pentru Facebook si Twitter sau chiar adauga jocuri la browser-ul tau. In plus, utilitare ca Adobe Flash instaleaza plugin-uri, oferind posibilitatea browser-ului de a rula clipuri, de a folosi aplicatii si multe altele.

Desi folosirea extensiilor, add-onurile si plugin-urile ar trebui in mod normal sa te ajute in timp ce navighezi pe internet, prea multe extensii sau plugin-uri ar putea sa incetineasca viteze de rulare a site-ului. Daca apar astfel de probleme sau vrei sa dezactivezi rapid un plugin sau o extensie, vei dori sa poti face asta rapid.

In Microsoft Internet Explorer 8 si mai nou

Localizeaza butonul New Tab. Da click dreapta intre butonul de new tab si casuta de Home. Selecteaza Command Bar din meniul contextual care apare. Alege Manage Add-ons si apoi alege tipul de add-on pe care vrei sa-l dezinstalezi.

In Mozilla Firefox

Da click pe butonul portocaliu pe care scrie Firefox si alege Add-Ons. Click pe Extensions pentru a adauga add-onuri sau click pe Plugins pentru a vizualiza Plugin-urile si pentru a adauga plugin-uri compatibile cum ar fi Apple QuickTine sau Adobe Acrobat.

Gaseste Add-onul pe care vrei sa-l dezinstalezi si da click pe butonul Disable. Daca vrei sa stergi cu totul o extensie, da click pe Remove. Da un restart la Firefox pentru a completa procesul.

Google Chrome

Da click pe iconita din dreapta casutei de browsing si alege Tools si mai apoi Extensions pentru a deschide un tab cu optiuni.

Debifeaza Enabled pentru a dezactiva o extensie sau click pe Remove pentru a o sterge complet.

Daca ai intrebari in legatura cu modul in care functioneaza toate aceste browsere, nu ezita sa ne lasi un mesaj.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*