Cum sa te inveti cu o limba straina de mic

invatare limba straina de mic
invatare limba straina de mic

Vremurile acestea mai anevoioase care au venit si la noi in Romania ne imping din ce in ce mai tare sa ne luam inimile in finti si sa plecam care incotro prin tari straine pentru a reusi sa ne cream niste vieti mai bune, dar in special pentru a le oferi niste vieti cat mai pline si toate cele necesare copiilor nostri, cele mai importante persoane din lume pentru noi, parintii.

Foarte greu ne vine sa ne lasam copiii mici in tara si sa plecam in alte tari pentru a munci de cele mai multe ori ca niste sclavi pentru niste straini care nici macar nu stiu de unde provenim si ce este cu tara noastra de origine. Insa, de dragul celor mici ne sacrificam si stam plecati timp de ani buni in casele altora, facem muncile grele ale altora, doar pentru a reusi sa strangem un banut pentru ca ai nostri copii si parinti sa o duca mai bine in tara si sa nu aiba parte de lipsuri.

Oricat de mult ne-am dori sa ne intoarcem, la un moment dat ajungem sa ne acomodam atat de tare cu tara in care stam, incat ne chemam mai intai in vizita parintii, mai apoi si copiii si in cele din urma vrem sa-i luam cu totul acolo la noi.

In cazul celor carora le merge mai bine si unde deja s-a creat o comunitate de romani intr-o tara de peste hotare, parintii plecati iti doresc enorm sa-si aduca copilasii la ei acolo ca sa poata creste alaturi de ei si sa ii educe asa cum numai ei cunosc. In special, daca dupa cativa ani buni munciti, romanii nostri au si o casuta a lor cumparata si un trai relativ decent in afara, ideea luarii la ei a celor mici este numai buna.

Parintii care, de exemplu, traiesc in Marea Britanie si vor ca si copilasii lor sa vina acolo, dar mai incolo cand se vor face mai marisori, pot apela la o gradinita limba engleza  sa faca pentru ei ceea ce ar trebui sa se intample exact daca acestia ar creste intr-o tara ce are ca limba materna limba engleza.

O astfel de institutie specializata si in care se comunica doar in limba engleza ii pregateste inca din frageda pruncie pe cei mici sa se acomodeze si sa invete sa vorbeasca o a doua limba, una straina, in special pentru cazurile in care parintii vor sa-si ia copiii in tara in care lucreaza si pentru a le veni mult mai usor acestora sa se acomodeze si sa descurce mai pe urma.

Aceasta gradinita ii invata pe copii sa se deprinda cu vocabularul, cu expresiile uzuale utilizate atunci cand se afla in diferite situatii, dar si cu denumirile pentru jocuri, lucrurile care ii inconjoara, obiectele cele mai des intalnite si de asemenea sa converseze direct in limba lui Shakespeare, pentru a se obisnui mai apoi sa se descurce intr-un mediu mult mai real, din cadrul unei tari din Marea Britanie in acre vor ajunge la un moment dat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*